Stiri Cupa României Masculin

Cupa României rămâne deocamdată în picioare, în ciuda cazurilor de covid-19

Cupa României rămâne deocamdată în picioare, în ciuda cazurilor de covid-19

Situația iscată după meciurile jucate la Turneul Memorial Elemer Tordai a adus cazuri de covid-19 în cel puțin trei echipe, în timp ce Dinamo București va afla în cursul zilei de astăzi dacă au cazuri confirmate. 

Toată această situație a riscat să umbrească debutul sezonului competițional, care ar trebui să aibă loc în acest weekend, prin prima fază a Cupei României. Într-o intervenție pentru baschet.ro, Tiberiu Rist, directorul de comunicare al FRB, a explicat că deocamdată cele trei „bule” din Cupă sunt încă în picioare:

„Momentan echipele ne-au informat de situațiile lor, dar nu ne-au informat că DSP-ul i-a oprit să vină la turneu sau că i-au carantinat total. Din câte am înțeles, toți cei pozitivi sunt izolați, la fel și cei care prezintă simptome, iar acum, la ora asta, noi nu avem vreun clar, să spună vreo echipă care nu vine la turneu. Cei care au fost însă confirmați sigur nu vin la turneu. Nici nu se pune problema. Plus că e o lege prin care, dacă ai un test pozitiv, trebuie să ai două teste negative. Din câte știu eu, mulți dintre cei de la Voluntari care au fost testați pozitiv se retestează luni. Discuția e legată de faptul că persoanele negative trebuie să primească o undă verde că pot continua activitatea sportivă. De asta s-au și suspendat antrenamentele și ce mai făceau ei.”

Tibi Rist a explicat faptul că echipele care au cazuri de covid vor putea să meargă la meciuri cu restul jucătorilor din L18:

„Echipele pot participa la competiție. Să luăm cazul cel mai fericit, al Sibiului. Ei au doi jucători pozitivi. Ei pot veni cu restul de jucători de pe lista de 18, dar cu aviz de la Direcția de Sănătate Publică. DSP decide vizavi de toți pașii care trebuie făcuți. Inclusiv de continuitatea activității sportive. Fiecare echipă are 14-16 jucători. Sunt echipe care au și 18 jucători. Dacă eu am șapte sportivi pozitivi, pot veni cu ceilalți 11, dacă mă lasă DSP-ul.”

Rist a explicat condițiile în care nu se vor mai juca turneele din Cupă, și anume să se rămână în cel mult două echipe: 

„La ora asta nu există o informație fermă că X sau Y nu vine la turneu. Pe de altă parte, dacă există trei echipe într-un turneu, se joacă. Dacă într-un turneu nu sunt trei echipe, de exemplu, va trebui să se ia o decizie în acest sens. Dar deocamdată nu s-a luat vreo decizie fermă că nu se va veni la turneu. Oricum, DSP-ul e cel care decide ce se va întâmpla cu fiecare echipă în parte. Asta e o problemă medicală în care ei spun ce se întâmplă. Dacă o echipă are un test pozitiv, echipa se prezintă la turneu cu aviz de la DSP și cu testele negative ale celorlalți jucători.”

Prima etapă a Cupei României se joacă într-un format de mini-turnee, cu trei „bule medicale”, la București (Arena FRB), Sibiu și Oradea. Programul complet al competiției este valabil aici

*foto: Mirela Oprea

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca ereticus :

    .....
    Vorba multă sărăcia omului.... A repetat de 3 ori aceeași informație......

    cu 3 ani în urmă (14.10.2020) Raspunde
  • Csm.O :

    Parere.
    Dacă nu vor fi reguli stricte, s ar putea să nu vedem baschet anul acesta si din ianuarie doar dacă vor scădea cazurile, ceea ce-i sub semnul întrebării. Cred ca singura variantă va fi aceea de cantonament de 14 zile cu test la intrarea în cantonament si unul înaintea competiției, apoi în sistem tip turneu, în 6 7 zile sa se joace 4 etape. Altfel va fi foarte greu, la sporturile de sală daca nu se respecta regulile cu strictețe, nu vom avea un sezon cap coada.

    cu 3 ani în urmă (16.10.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!