Stiri Cupa României Masculin

Cupa României va avea un nou format din stagiunea 2022-23

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
12.07.2022

Cupa României va avea un nou format din stagiunea 2022-23

La fel ca și Liga Națională, Cupa României va avea un format nou în stagiunea 2022-23, conform unui comunicat oficial al celor de la csmoradea.ro.

Începând cu noul sezon, Cupa României se va desfășura în primă fază sub formă de șase grupe a câte trei echipe. Acestea vor juca câte un meci între ele, iar câștigătoarele grupelor și cele mai bune două locuri 2 vor avansa în sferturile de finală. Prima fază se va desfășura în perioada 1-3 octombrie.

O altă modificare a formatului vine la desfășurarea competiției începând cu faza sferturilor. Din sezonul acesta, se revine la formatul cu Final 8, astfel că echipele care vor trece de prima fază a competiției, vor ajunge direct la turneul final, care se va desfășura între 11 și 15 februarie.

Cel mai recent turneu final al Cupei României a fost de tip Final 4. Acesta a fost organizat la Craiova și s-a încheiat cu triumful celor de la CSO Voluntari în fața echipei gazdă. În urma acestui rezultat, cei de la SCM U Craiova au primit un loc în preliminariile FIBA Europe Cup.

*foto: Iuli Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!