Stiri Cupa României Masculin

Dan Fleșeriu: „Cred că este timpul să obținem un trofeu”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
16.04.2019

BC CSU Sibiu se va lupta în cursul acestei săptămâni pentru primul trofeu al sezonului. Echipa de pe Cibin se va duela în semfinalele Final Four-ului Cupei României cu Dinamo Știința București miercuri, 17 aprilie. Despre acest joc și întreg Final Four-ul de la Cluj-Napoca am vorbit cu Dan Fleșeriu, într-un interviu exclusiv pentru site-ul nostru.

Ați ajuns la al 3-lea turneu final de cupă, va veni primul meci cu trofeu pe masă?

Este primul turneu pentru mine de când am venit la baieți când e Final Four, nu Final Eight. Celelalte au fost sferturi de finală pentru noi, de care nu am trecut, Timișoara și Cluj. Acum tragerea la sorți ne-a dat cel mai accesibil adversar din Final Four dar dacă-l desconsiderăm va fi foarte periculos. Dinamo a reușit să se califice în playoff, a reușit să vină în Final Four-ul de la cupă, așa că cu siguranță vor fi adversari grei pentru noi. Ne gândim evident la o finală însă.

Cum ați pregătit Final Four-ul de la Cluj-Napoca?

Noi am fost norocoși că am putut pregăti încă dinaintea ultimei etape din campionat, pentru că ultimul rezultat nu mai conta din punct de vedere al campionatului. Suntem suficient de bine pregătiți. Sper să nu se accidenteze nimeni și să pot să aleg eu jucătorii care vor fi în semifinală și cei care vor fi finală și nu accidentările să ne dicteze cine să fie în teren.

Aveți vreo preferință în eventualitatea unei finale?

Dacă ajungi într-o finală nu cred că mai ai preferințe. Oricine ajunge acolo cu siguranță are valoare dar în același timp va fi și cu o proporție mare de oboseală. Dacă noi vom reuși să ne facem primul joc ușor și vom ajunge în finală, să sperăm că vom avea avantajul acesta față de oricine vine din cealaltă semfinală.

Ați prefera totuși Clujul, având în vedere mitul care spune că echipa organizatoare nu învinge?

Nu este relevant. Nu prea cred eu nici în mitul acesta deși s-a îndeplinit și la Sibiu, s-a îndeplinit și la Oradea. Habar nu am care dintre Cluj și Oradea ar fi mai bună pentru noi. Ambele sunt echipe foarte puternice, pe hârtie mai puternice decât Sibiu dar în campionat am reușit să trecem de ambele.

Ați jucat împotriva a două versiuni a echipelor din Cluj și Oradea, cum le vedeți acum?

Au avut probleme cu accidentările, au schimbat jucători. Cred că și-au îmbunătățit loturile. Cred că cu revenirele de după accidentări, în ambele tabere, sunt mai puternici decât la începutul campionatului. Pe hârtie ei devin favoriți când joacă împortiva noastră dar au fost așa și când am jucat în campionat.

Vă veți baza din nou pe un aport masiv al suporterilor la Cluj-Napoca?

Am făcut apel la ei și vom face apel în continuare să vină și să fie mai mulți decât la ultimul meci de campionat de acolo. Sper că vom reuși să adunăm un număr record pentru un meci în deplasare și asta să fie doar un semnal pentru următoarele meciuri pe care le vom avea la Cluj, faptul că putem strânge mai mulți decât acasă.

Cât de mult vă doriți să câștigați un trofeu cu echipa din Sibiu?

Încă din primul sezon la Sibiu am spus că-mi doresc să câștig un trofeu, chiar dacă era foarte și multă lume a spus că nu sunt realist. Au trecut de atunci două sezoane plus sezonul acesta. Nu am reușit să obținem niciun trofeu dar am reușit să facem campionate bune, cel puțin în meciurile de acasă. Am crescut constant și din punct de vedere financiar dar și din puncte de vedere al jocului. Cred că este timpul să obținem un trofeu. Asta nu ne garantează obținerea lui. Vom da absolut tot ce știm și putem în acest moment să-l câștigăm.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    cere si nu intreba!
    Bun baiat Dan, merita pastrat la echipa pentru ca se vede progresul in jocul sibienilor! Noi ardelenii intelegem cel mai bine ideea de "rabdare" si conceptul de "crestere organica". Oradea, Clujul si Sibiul au farmecul lor aparte si datorita antrenorilor lor care sunt deja figuri cunoscute, care au primit sansa sa construiasca ceva. Achim la venirea lui la Oradea n-ar fi avut curajul sa promita Titlul, dar ... Pe de alta parte Silva si Dan sunt in posturi diferite de postura lui Achim la inceputuri: publicul lor cere si are toate motivele ca sa o ceara!

    cu 5 ani în urmă (16.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!