Stiri Cupa României Masculin

Dani Mâinea a semnat cu CSM Târgu Jiu

Dani Mâinea a semnat cu CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu a bifat un nou transfer, din lotul pentru sezonul 2023/2024 urmând să facă parte și Dani Mâinea. Va fi a patra echipă de LNBM pentru care va juca sportivul obișnuit și cu prezențele în selecționatele de 3x3.

Baschetbalistul în vârstă de 24 de ani sosește de la CSM Constanță, după ce a petrecut ultimele trei sezoane din carieră la malul Mării Negre. Mâinea a adunat 14 partide în stagiunea precedentă în echipamentul Constanței, perioadă în care a contribuit cu 5.4 puncte, 1.9 recuperări și 0.3 pase decisive, în cazul încercărilor din interiorul arcului de cerc fiind cu 67% procentaj.

Pe lângă sezoanele de la Constanța, Dani Mâinea a jucat în Liga Națională și la Dinamo, respectiv Steaua, în timp ce junioratul l-a petrecut la CN Aurel Vlaicu București.

După semnarea contractului, noul jucător al celor de la CSM Târgu Jiu a fost intervievat de către clubul gorjean și a explicat pentru site-ul echipei motivele pentru care a ales această nouă provocare și ce obiective are:

„CSM Târgu Jiu este o echipă cu un proiect interesant, care din punctul meu de vedere se află în plin proces de dezvoltare. Urmărind sezonul trecut, am văzut că există potențial, iar pentru mine este un factor esențial ținând cont că îmi doresc să devin un jucător mai experimentat. După câteva discuții cu antrenorul Kresimir Basic, auzind care sunt obiectivele echipei și ce urmărește acesta la jucătorii lui, am simțit că mă îndrept în direcția corectă. De asemenea, exact cum am spus și mai devreme, am urmărit echipa la început și am văzut și rezultatul final, lucru care mi-a captat atenția.

Ca oricare sportiv cu diverse experiențe în diferite echipe, nu îmi doresc decât să fim sănătoși, să obținem cât mai multe victorii în următorul sezon, și de ce nu, să aducem Târgu Jiu aproape de unde a a fost în anul 2015. Toate aceste lucruri vor fi posibilie cu multă muncă, dăruire și o chimie cât mai bună între jucători. Obiectivul meu personal este clar, vreau să devin unul dintre cei mai eficienți jucători din România.”

Clubul gorjean a fost foarte activ pe piața transferurilor până acum, pe lângă Mâinea fiind aduși Octavian Popa Calotă, Dimitrius Underwood, Ar’mond Davis și Jason Hubbard. În plus, s-au prelungit contractele jucătorilor Noam Weinberg, Camil Berculescu și Andrei Bărăgan.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!