Stiri Cupa României Masculin

Daniel Dillon, omul potrivit pentru o performanță istorică

Paul Olar

Paul Olar
12.04.2014

Daniel Dillon a izbutit o prestație la înălțime în prima semifinală a Cupei României. CSM Oradea a trecut de BCM U Pitești cu scorul de 86-84, iar baschetbalistul amintit a ieșit în evidență cu 19 puncte.

El a totalizat 4/4 din interiorul semicercului, 2/4 de la mare distanță și 6/8 de la libere. Mai mult, componentul bihorenilor a recuperat șase mingi și a pasat decisiv o singură dată, statisticile sale formând un indice al eficienței de 21. Totodată, "Danny" a pierdut posesia mingii o singură dată în cele 34:54 minute petrecute pe parchet.

Dillon a fost așadar liderul grupării ardelene la puncte marcate, procentaje din acțiune și recuperări defensive. Evoluția fundașului a reprezentat exact ceea ce a avut nevoie CSM pentru a repurta o performană istorică. El și-a folosit calitățile atletice remarcabile în beneficiul formației sale, pătrunderile impetuoase surprinzând apărarea piteșteană.

Faptul că Daniel înseamnă automat primejdie în fața oricărei defensive este scos în evidență de faulturile acumulate.  Alături de Gerald Lee, australianul a fost cel mai faultat jucător al semifinalelor - 7 greșeli personale fluierate adversarilor. În consecință, sportivul a ajuns la linia de pedeapsă și a înscris fără ezitare, spre deosebire de coechipierii săi, care au întâmpinat dificultăți, mai ales în prelungiri.

La fel de important este felul cum numărul 12 a știut cum să gestioneze un astfel de meci tensionat. Miza uriașă a încleștării, respectiv cele cinci minute de prelungiri nu l-au oprit pe australian dintr-o evoluție fără greșeală. Practic, calificarea în finală necesită o combinație între motivație, stăpânire, precizie și viteză de reacție. Dillon le-a avut pe toate!

*Foto: sportoldal.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!