Stiri Cupa României Masculin

Darko Planinic, o nouă evoluție bună pentru naționala Croației

Darko Planinic, o nouă evoluție bună pentru naționala Croației

Luni, 24 februarie, Olanda a primit vizita Croației în Topsportcentrum, o arenă din orașul Almere, localizat în sud-vestul țării. Formația oaspete s-a impus la o diferență de zece puncte, scor 69 la 59, și a obținut o victorie importantă în această fază în care este lipsită de jucătorii din NBA și Euroligă.

Primele trei sferturi ale întâlnirii au fost foarte echilibrate și au avut loc mai multe schimbări de lider. Olanda a câștigat actul inaugural cu 21-18, apoi Croația a revenit și s-a instalat la conducere (35-38), însă, în sfertul al treilea, elevii lui Maurizio Buscaglia au trecut din nou în față: 51-47.

În ultimele zece minute, croații au profitat de lipsa de energie a adversarilor și au reușit un parțial de 22 la 8, prin care și-au asigurat victoria. Trupa lui Veljko Mrsic a câștigat cu 69-59 și a devenit liderul solitar al grupei D.

Darko Planinic, căpitanul lui U-BT Cluj-Napoca, a depășit din nou borna celor zece puncte marcate. Jucătorul de 29 de ani a adunat 12 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă în 20 de minute, terminând cu un indice al eficienței de +12.

Din lotul balcanicilor, s-au mai remarcat Roko-Leni Ukic (14 puncte, 6 pase decisive, o recuperare, o intercepție), Mateo Dreznjak (13 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție), Roko Rogic (8 puncte, 4 intercepții, 3 recuperări) și Zeljko Sakic (8 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări).

De partea cealaltă, cei mai buni jucători ai gazdelor au fost Yannick Franke (11 puncte, 3 pase decisive, o recuperare), Keye van der Vuurst de Vries (10 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări) și Charlon Kloof (10 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări).

Datorită acestei victorii, Croația este pe primul loc în grupă, fiind urmată de Olanda, Suedia și Turcia, formație ce are două înfrângeri. Fereastra următoare a preliminariilor va avea loc la finalul lunii noiembrie.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!