Stiri Cupa României Masculin

David Antonescu: „Foarte importantă este apărarea, care s-a îmbunătățit cu fiecare meci jucat”

David Antonescu: „Foarte importantă este apărarea, care s-a îmbunătățit cu fiecare meci jucat”

În urma unei zile libere, naționala masculină U18 a României continuă participarea la Europeanul de la Ploiești, duelându-se în această seară (01.04) cu Elveția, în cea de-a patra etapă a grupei C.

David Antonescu a vorbit în exclusivitate pentru Baschet.ro despre primele trei jocuri și a scos în evidență un detaliu foarte important, dar și punctele la care tricolorii mai au de lucrat puțin:

„Cred că deja după primele 3 meciuri am inceput să ne înțelegem toți foarte bine rolul din echipă și fiecare știe ce are de făcut atunci când intră pe teren, ca să ajute echipa. Foarte importantă este apărarea, care s-a îmbunătățit cu fiecare meci jucat, însă mai avem puțin de lucrat la comunicare și rotații.”

El simte că prima victorie de la European, în jocul cu Ungaria, a dat un mare plus de încredere echipei:

„Cu siguranță prima victorie ne-a dat un mare plus de încredere. Ne cunoaștem bine și am reușit să avem un joc colectiv destul de bun până acum și sperăm să fie și mai bun în meciurile următoare. Tactica se schimbă câte puțin la fiecare meci, în funcție de adversar, antrenorii decid asta, iar noi am reușit să respectăm indicațiile.”

Jucătorul din academia Real Betis Sevilla spune că urmează două meciuri grele, așteptându-se la o luptă mai dură în ultima etapă, cu Portugalia:

„De la începutul campionatului am știut că avem o grupă dificilă și că fiecare meci o să fie decis în ultimele minute. Momentan ne gândim la meciul de azi cu Elveția, însă ne așteptăm la o luptă mai dură cu Portugalia. Consider că avem un lot valoros și că atitudinea ne diferențiază de celelalte echipe si asta ne va ajuta să ne atingem obiectivul.”

„Încerc să fiu un lider și pe teren, dar și pe bancă”

Antonescu este căpitanul acestei generații la turneul continental și l-am întrebat cum simte că i se potrivește rolul primit, dar și cum și-ar caracteriza prestațiile de până acum:

„Încerc să fiu un lider și pe teren, dar și pe bancă, și să îmi ajut și motivez colegii. Sunt mândru de rolul pe care îl am în echipă și îmi doresc să nu dezamăgesc pe nimeni. Cât despre jocul meu, am reușit până acum să fiu foarte activ în apărare și la recuperare, iar în meciurile viitoare mi-aș dori să fiu mai agresiv și în atac.”

La final, David Antonescu a avut câteva cuvinte și pentru fanii care vin alături de tricolori la fiecare meci din Sala Olimpia:

„Atmosfera a fost minunată încă de la primul meci, și sala a fost din ce în ce mai plină. Suntem extrem de bucuroși că avem susținerea fanilor și asta ne ajută foarte mult în momentele grele, dar și în cele bune. Să jucăm acasă este o bucurie, dar ne și responsabilizează și simțim așteptările publicului de la noi. Satisfacția victoriei este și mai mare atunci când reușim să bucurăm toată sala.

Le mulțumim tuturor celor care au venit și sperăm ca atmosfera să rămână la fel, sau chiar mai bună în meciurile următoare și să avem un public și mai gălăgios.”

România U18 abordează ultimele două zile din faza grupelor cu 2-1 la general, urmând să joace astăzi (02.08) cu Elveția și miercuri (03.08) cu Portugalia, ambele întâlniri de la ora 18.00, în direct pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: Iuli Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii