Stiri Cupa României Masculin

David Antonescu, împrumutat la CSO Voluntari pentru o lună

David Antonescu, împrumutat la CSO Voluntari pentru o lună

CSO Voluntari a anunțat în cursul zilei de duminică, 29 ianuarie, faptul că a ajuns la un acord cu Betis Sevilla pentru împrumutul lui David Antonescu. Tânărul internațional român o să joace pentru ilfoveni în luna februarie.

Antonescu evoluează pentru al doilea sezon consecutiv în Spania și este căpitanul echipei satelit a celor de la Betis Sevilla, pregătindu-se periodic și cu lotul de seniori din Liga ACB.

În vârstă de 18 ani, Antonescu revine astfel în România după ce a evoluat pentru CSM Focșani în LNBM în 39 de meciuri și două în Cupa României. Alături de CSO Voluntari, tânărul o să aibă ocazia să joace și în Final 8-ul Cupei României din acest an programat la Constanța, acolo unde ilfovenii pleacă din postura de deținători ai ultimelor două ediții ale competiției.

Antonescu a jucat în vara lui 2022 cu naționala U18 în turneul Europeanului de Divizia B de la Ploiești, fiind atunci căpitanul tricolorilor.

În Spania, el are medii de 9 puncte (32% de la trei), 6.1 recuperări și o pasă decisivă pe meci în 10 apariții în Liga EBA, primul nivel de seniori, în 26 de minute în medie pe parchet.

CSO Voluntari o să înceapă faza Top 10 în Liga Națională pe teren propriu contra Rapidului, pe parcursul următorului weekend.

*foto: fiba.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    Regulament
    Cel puțin ciudat cum e permis împrumutul unui jucător pt 1 luna!!!
    Doar ca să creeze un avantaj în Cupa României.

    cu 1 an în urmă (29.01.2023)
    • pipzn:

      Re
      La fel mi se pare si mie.
      Dupa logica asta ce ar impiedeca echipele mai potente financiar vorbind sa isi ia in timpul play off-ului cate un jucator de euroliga dupa ce isi "accidenteaza" pe vreun jucator propriu?

      Altflel, parca la Constanta mai este un caz de jucator strain de aceasta data care a semnat pentru o luna.
      Chiar ciudat regulament

      cu 1 an în urmă (30.01.2023)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      titlu vs realitate
      Titlul cred ca induce in eroare. Voluntari a transferat un jucator care nu a mai evoluat sezonul acesta in LNB (Antonescu), l-a inscris in lotul de jucatori, a respectat perioada de transfer (din cate cunosc data limita e 28 Februarie)/ conditiile impuse de frb - aici nu cunosc cu exactitate caonditiile impuse de frb, dar presupun ca le-a respectat. Si aceasta miscare poate sa o faca orice club, nu vad cu ce a incalcat regulile clubul. Da cluburile care au buget, fac mai multe inlocuiri unele fara sa aiba o strategie clara - vezi Rapid, sau altefe fortate de imprejurari - "U", Sibiu,

      A, ca jucatorul are contract doar o luna cu clubul, e alta poveste. Ca nu are timp sa se integreze, ca e o actiune care vizeaza doar Cupa Romaniei, ca nu e foarte "morala" sunt de asemenea alte discutii.

      Si pentru a le evita astfel de cazuri frb trebuie sa isi actualizeze regulamentele. Pana atunci ...

      cu 1 an în urmă (30.01.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!