Stiri Cupa României Masculin

Debut bun pentru ultimele achiziții ale Timbei

Eduard Popa

Eduard Popa
28.01.2018

filip dumic goran ostojic

Goran Ostojic și Filip Dumic sunt ultimele două achiziții cu ajutorul cărora Timba Timișoara încearcă să evite retrogradarea din LNBM. Cei doi au avut un debut bun în Liga Națională la victoria înregistrată de Timba pe terenul lui Dinamo, scor 108-70.

Conducătorul de joc Dumic a jucat 19 minute în tricoul Timbei, timp în care a strâns 8 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări și 2 posesii pierdute, cu 3/5 la aruncări, pentru +10 la eficiență. 

Filip Dumic vine de la echipa de primă ligă bosniacă Mladost, pentru care a jucat în acest sezon 9 meciuri, cu medii de 9,9 puncte, 5,8 pase decisive și 2,3 recuperări. Stagiunea trecută a jucat în prima ligă din Serbia, la Sloga. Totodată, a mai trecut pe la echipele sârbe Borac, Vrsac, Konstantin și Tamis, dar și la echipa muntenegreană Jedinstvo.

Pivotul Ostojic a profitat de lipsa de talie a adversarilor și a reușit 13 puncte, 8 recuperări, o intercepție și o pasă decisivă pentru +16 la eficiență în 20 minute de joc. Goran a aruncat 6/9 din acțiune și 1/5 la linia de pedeapsă.

Goran Ostojic a jucat ultima oară la Politeknik, în Superliga Ucrainei, unde a avut medii de 3 puncte și 4,2 recuperări pe meci. Ostojic a început sezonul la Sloga, în prima ligă sârbă, unde a strâns în cinci partide 8,8 puncte și 5,6 recuperări. El a mai jucat la nivel profesionist în Slovacia, la Nitra.

După această victorie, Timba ajunge la 3-12 și pare să aibă un avantaj în fața Iașiului în ceea ce privește evitarea retrogradării, mai ales dacă ținem cont că elevii lui Dan Ionescu au câștigat și duelul direct cu moldovenii. Etapa viitoare, „Urșii din Banat” vor avea un duel mult mai dificil, pe teren propriu în compania celor de la CSU Sibiu.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii