Stiri Cupa României Masculin

Declarațiile lui Vitaly Stepanovski și Bogdan Țîbîrnă după victoria Craiovei în FIBA Europe Cup

Declarațiile lui Vitaly Stepanovski și Bogdan Țîbîrnă după victoria Craiovei în FIBA Europe Cup

SCM Universitatea Craiova a obținut primul succes din istoria clubului în grupele FIBA Europe Cup, 70 la 61 pe teren propriu miercuri seara (12.10) în disputa cu CSO Voluntari din cadrul grupei H.

Vitaly Stepanovski și Bogdan Țîbîrnă au vorbit la finalul partidei, potrivit gds.ro antrenorul Craiovei începând astfel:

„În primul rând vreau să le mulțumesc foarte mult fanilor noștri pentru că au venit la meci și au făcut o atmosferă incredibilă și ne-au dat multă energie. Îi felicit pe jucătorii mei pentru ce au arătat înainte de toate în apărare. Voluntari este o echipă foarte bună, dar împotriva noastră au marcat doar 61 de puncte și multe au fost muncite, după apărarea noastră bună. Asta a fost una dintre cheile victoriei. Sunt fericit, trebuie să ne odihnim puțin și să tragem concluzii și apoi mergem mai departe.”

„Îmi pregătesc echipa în așa fel încât să lupte cu toate adversarele”

Întrebat dacă a fost o surpriză acest succes împotriva vicecampioanei României, Stepanovski a răspuns cu aspectele care au contat în obținerea victoriei:

„Pentru mine nu a fost o surpriză. Îmi pregătesc echipa în așa fel încât să lupte cu toate adversarele. Dacă te concentrezi, vii cu energie bună și ești pregătit fizic poți mereu să obții rezultate bune. Totul pornește însă din apărare.”

Oltenii se pregătesc la finalul săptămânii de un nou meci pe teren propriu, în LNBM, cu U-BT Cluj. Antrenorul speră la o evoluție cât mai bună din partea echipei sale:

„Nu avem prea multe de discutat despre U-BT Cluj, știm cu toții că este o echipă foarte puternică și are jucători excelenți. Sunt campionii României și joacă în EuroCup. Noi o să fim pe teren propriu și trebuie evoluăm cât de bine putem, dar în primul rând trebuie să ne recuperăm acum și să ne pregătim din punct de vedere fizic.”

„Dacă vreți să o luăm ca pe o revanșă, da, am reușit”

Bogdan Țîbîrnă a oferit și el câteva declarații, pentru sursa menționată spunând pentru început că duelul cu Voluntari a fost unul foarte fizic:

„A fost un meci foarte greu. A fost un joc foarte fizic, cred că s-a văzut și prin privința faulturilor. Au fost multe contacte, însă cred că după un început cu emoții am controlat meciul. Cum am spus-o și într-un interviu trecut, este un nou sezon și trebuie să privim doar în față. Dacă vreți să o luăm ca pe o revanșă, da, am reușit.”

Oltenii se gândesc de fiecare dată la victorie, în special în fața propriilor fani, după spusele lui Țîbîrnă:

„Da, așa este. După cum am spus, am controlat meciul după acel început și cred că era și normal, fiind primul meci oficial aici și fiind încurajați de atâta lume. Unii jucători poate se timorează puțin și au nevoie de timp de acomodare.

Noi întotdeauna vrem să câștigăm, mai ales acasă, să ne mulțumim fanii și îi asigur că echipa va da totul pentru a câștiga orice meci indiferent de adversar.”

CSO Voluntari era văzută cu șanse mai bune înaintea partidei și după acest rezultat jurnaliștii l-au întrebat pe jucătorul Craiovei ce urmează pentru „lei”:

„Nu-mi place să vorbesc despre asta. Trebuie să luăm fiecare meci în parte și vom vedea la momentul oportun și valoarea celorlalte două adversare.”

Craiova joacă în weekend tot pe teren propriu, în LNBM, adversară urmând să fie U-BT Cluj:

„Nu prea avem pauză, sâmbătă jucăm cu U-BT. Trebuie să ne bucurăm de această victorie și apoi de mâine (n.r. 13 octombrie) să trecem la treabă. Când ne-am înscris în această competiție știam că vom juca din trei în trei zile, ne-am asumat, și trebuie să ne conformăm.”

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!