Stiri Cupa României Masculin

Derby în Capitală între Dinamo și Rapid, în etapa a cincea din Top 10

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
17.03.2023

Derby în Capitală între Dinamo și Rapid, în etapa a cincea din Top 10

Dinamo București și Rapid București au parte de prima confruntare directă din această stagiune în etapa a cincea din Top 10. Derby-ul din Ștefan cel Mare are loc sâmbătă, 18 martie, de la ora 18:30.

Cele două echipe se află în situații complet diferite. Dinamo traversează cea mai slabă perioadă din acest sezon. Alb-roșii au debutat cu un eșec în Top 10 în fața celor de la U-BT Cluj. Acesta a fost ultimul meci înaintea pauzei competiționale pentru gruparea lui Sotiris Manolopoulos.

După o lună în care nu au fost prezenți pe parchet, Câinii Roșii au jucat în compania celor de la FC Argeș în Pitești Arena. Adevăratele probleme ale echipei au început chiar după acel joc. Deși au condus și la 19 puncte, oaspeții au cedat cu 74-82, la primul meci în care nu s-au putut baza pe Vlad Moldoveanu în faza a doua campionatului.

De asemenea, nici Radu Vîrnă nu s-a alăturat echipei, deși se zvonea că el va fi gata să revină pe parchet după pauza provocată de meciurile echipelor naționale. Astfel, Dinamo a jucat în ultimele trei etape fără trei dintre jucătorii români autohtoni din rotație.

Gruparea din Ștefan cel Mare a ajuns astfel la patru eșecuri consecutive și are un bilanț de 4-8 în Top 10. Doar CSM Constanța și SCM Timișoara stau mai slab, la 3-10. Rămâne de văzut cum vor gestiona alb-roșii lupta pentru play-off.

De cealaltă parte, Rapid București este deja sigură de calificarea între primele opt echipe ale Ligii Naționale. Gruparea giuleșteană are un bilanț de 9-3, fiind singura echipă în afara granzilor U-BT Cluj și CSM Oradea care are un bilanț pozitiv în Top 10.

Rapidiștii au jucat foarte bine și în faza a doua a campionatului până la acest moment. Formația pregătită de Tudor Costescu are trei victorii din patru meciuri, toate venind la o diferență de două cifre. Victimele au fost SCM Timișoara, CSM Constanța și CSO Voluntari.

Singura echipă care a trecut de Rapid București în Top 10 a fost CSM Oradea, într-un meci din Pitești Arena, în care alb-vișiniii nu i-au avut la dispoziție pe Vaidas Kariniauskas și Demeitrius Conger. Meciul a fost o restanță din etapa a doua, iar în urma unei confuzii produse de regulament, lui Conger nu i-a fost permis să joace.

În același timp, Kariniauskas absentează din cauza unei accidentări. Rapidul s-a folosit de accidentarea lui Marcu Badiu pentru a îi aduce un înlocuitor temporar. Jay Threatt a revenit în România ca al șaptelea jucător străin din lotul echipei și va debuta în meciul de sâmbătă. El va fi al zecelea străin care joacă pentru Rapid în această stagiune.

În ambele dueluri directe din stagiunea precedentă, Dinamo București a avut câștig de cauză. Alb-roșii au câștigat pe teren propriu cu 80-59, iar în deplasarea în Sala Sporturilor Rapid s-au impus cu 88-65.

Confruntarea dintre Dinamo București și Rapid București are loc sâmbătă, 18 martie, de la ora 18:30 și poate fi urmărită doar pe FRB TV.

*foto: Facebook/Dinamo București Baschet, Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!