Stiri Cupa României Masculin

Derby-ul dintre CSM Oradea și U-BT Cluj a fost decis la nivelul băncilor de rezerve

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
16.09.2023

Derby-ul dintre CSM Oradea și U-BT Cluj a fost decis la nivelul băncilor de rezerve

Reeditarea finalei din sezonul anterior al Ligii Naționale a avut loc în primul meci oficial al noului sezon competițional. U-BT Cluj a surclasat-o pe CSM Oradea chiar în propriul fief, impunându-se la 20 de puncte în derby. Scorul final al confruntării a fost 87-67, iar Leii Roșii sunt cu un pas și jumătate în afara competiției.

Deși diferența de pe tabelă a fost una de 20 de lungimi, titularii Oradiei au reușit să țină într-o oarecare măsură pasul cu omologii din tabăra lui U-BT Cluj. Erick Neal (+4), Donatas Tarolis (+7) și Lennard Freeman (+3) au stat cu indici pozitivi la +/-, iar Kris Richard și Bobe Nicolescu au avut doar -2 și -7. De cealaltă parte, doar Patrick Richard (+1) și Jarrell Eddie (+4) au fost pe plus la această statistică dintre titularii echipei lui Mihai Silvășan.

De asemenea, primul cinci al studenților nu a avut cea mai eficientă seară la capitolul ofensiv, transformând 10/22 aruncări din acțiune și 1/10 de la distanță. În tabăra adversă, titularii lui Cristian Achim au avut 20/40 din acțiune și 8/22 din acțiune. La final, linia de start a vicecampionilor a înscris 60 de puncte din totalul de 67, iar a adversarilor doar 25 din 87. Diferența la unitățile de eficiență a fost de +63 la +33 în favoarea formației gazdă.

Situația a stat complet diferit la nivelul băncilor de rezerve, unde U-BT Cluj a dominat autoritar lupta, fiind condusă în mare parte de bună măsură de noile achiziții. Principalii patru marcatori ai campioanei au venit de pe bancă. Este vorba despre DJ Seeley (18 puncte), Bryce Jones (14), Mihai Măciucă (13) și Emi Cățe (13).

Mihai Silvășan s-a bazat de principiu pe cinci jucători în linia a doua. Celor patru amintiți anterior li se adaugă Mareks Mejeris, care a înscris doar patru puncte. David Fîntînă și Edu Roschnafsky au jucat sub două minute. Astfel, cei patru nou-veniți la Cluj plus Emi Cățe au dominat la categoria +/-, unde au stat după cum urmează: Măciucă +28, Seeley +25, Jones +22, Mejeris +16, Cățe +14.

La nivel ofensiv, aceștia au reușit să termine partida cu 62 de puncte, 23/43 aruncări transformate din acțiune și 7/15 de la distanță. Totodată, ei au fost autorii a doar patru mingi pierdute din totalul de 11 al clujenilor.

La polul opus s-a aflat banca Leilor Roșii. Cinci jucători au bifat mai mult de cinci minute. Este vorba de Toddrick Gotcher, Tudor Gheorghe, Cătălin Baciu, Nikola Markovic și Nijal Pearson. Noile achiziții ale bihorenilor, Gotcher și Pearson, au combinat pentru 1/15 din acțiune la capătul disputei.

Per total, banca Oradiei a stat cu 2/20 la capitolul aruncărilor din acțiune, singurele reușite fiind semnate de Pearson și Baciu. De asemenea, aceștia au ratat toate cele nouă aruncări din spatele semicercului. Astfel, la final, la capitolul unităților de +/-, ei s-au situat după cum urmează: Markovic -24, Gheorghe -24, Gotcher -23, Pearson -22, Baciu -15.

CSM Oradea păstrează șanse minime la calificarea în Final Eight-ul Cupei României, urmând să joace împotriva lui Dinamo București duminică, 17 septembrie, de la ora 19:00. Campioana României va da piept cu Câinii Roșii o zi mai devreme, de la aceeași oră.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!