Stiri Cupa României Masculin

Deținătoarea trofeului eliminată din primul tur

Adrian Micinic

Adrian Micinic
29.09.2013

Pentru prima dată în ultimul deceniu deținătoarea Cupei României la baschet masculin este eliminată din primul tur al noii ediții. Gaz Metan Mediaș a fost depășită de Energia Rovinari cu scorul general de 186-173.

Formația pregătită de către Marcel Țenter este prima care nu reușește să treacă de primul tur al noii ediții de Cupa României după ce în precedenta ediția a cucerit trofeul. Referitor la Gaz Metan, trebuie precizat că nu a mai părăsit Cupa României din prima fază din sezonul competițional 2008/09. Atunci gruparea de pe Târnava Mare a fost eliminată de BC Mureș.

În ceea ce îl privește pe antrenorul Marcel Țenter trebuie precizat că în pofida trofeului câștigat în sezonul 2012/13 la cârma lui Gaz Metan, acesta nu a avut foarte mult succes în această întrecere. În trei sezoane la comanda lui U Mobite4lco Cluj, antrenorul originar din Satu Mare a avansat o singură dată în turul al doilea și a fost eliminat din prima fază de două ori.

Revenind la primul paragraf, iată care a fost soarta echipelor care au deținut Cupa României în ediția imediat următoare a întrecerii:

2013/14 - Gaz Metan Mediaș - eliminată din primul tur
2012/13 - BCM U Pitești - eliminată din turul al doilea
2011/12 - Gaz Metan Mediaș - eliminată din turul al doilea
2010/11 - BC Timișoara - eliminată din turul al doilea
2009/10 - CSU Asesoft Ploiești - eliminată în semifinale
2008/09 - CSU Asesoft Ploiești - și-a apărat trofeul
2007/08 - CSU Asesoft Ploiești - și-a apărat trofeul
2006/07 - CSU Asesoft Ploiești - și-a apărat trofeul
2005/06 - CSU Asesoft Ploiești - și-a apărat trofeul
2004/05 - CSU Asesoft Ploiești - și-a apărat trofeul

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!