Stiri Cupa României Masculin

DInamo București câștigă Eternul Derby și își asigură un loc de play-off

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
15.04.2022

DInamo București câștigă Eternul Derby și își asigură un loc de play-off

Dinamo București a câștigat derby-ul cu CSA Steaua București din Sala Mihai Viteazul și și-a asigurat locul de play-off, cu două meciuri rămase de jucat. Scorul final a fost 86-78.

CSA Steaua București: Robin Mandisodza, Karlo Vragovic, Davor Konjevic, Nikola Cvetinovic, Terrell Carter

Dinamo București: Ricky Tarrant, Viktor Gaddefors, Cecil Williams, Alexandru Coconea, Keith Clanton

Partida a debutat cu un coș de trei al dinamoviștilor. Gazdele au răspuns prin două astfel de reușite, după care Tarrant și Konjevic au înscris din interior (8-5). Williams a egalat cu un stop-șut de trei. Dinamo a trecut în avantaj prin Clanton. Run-ul oaspeților a ajuns la 9-0, după layup-ul lui Coconea. Jackson a oprit momentul bun al adversarilor, înainte de un and-one al lui Williams. Korita a dus scorul la 19-11. Jackson a redus diferența la patru la lungimi cu două reușite consecutive, înaintea unui dunk agresiv al lui Clanton. Dinamo conducea cu 21-15, după 10 minute.

Sfertul doi a fost deschis de tripla lui Vragovic. Justin Jackson a răspuns printr-un post-up. După un fault anti-sportiv, elevii lui Hakan Demir s-au distanțat la 25-19. Steliștii s-au apropiat la un punct, după un run de 5-0. Williams a înscris din apropiere, iar Mandache a dus scorul la 29-24 cu o pătrundere spectaculoasă. Konjevic a restabilit egalitatea.  Steliștii au trecut la conducere prin două libere. La pauza mare, tabela indica 42-38 pentru Steaua.

Gazdele au înscris șase puncte în debutul celei de-a doua reprize. Clanton a oprit run-ul adversarilor. Alb-roșii au înscris la rândul lor opt puncte consecutive, iar Safar a cerut timeout la 48-46. Dinamo a trecut în avantaj prin Tarrant. Mandache l-a servit excelent pe Berceanu, care a dus scorul la 53-50. Korita a înscris și el cu un floater, după un tip-in al lui Carter. Tarrant a înscris în tranziție, dar Carter a răspuns imediat cu un dunk agresiv. Mandisodza a egalat la 57, scor menținut până în sfertul 4.

Cele două echipe au început sfertul patru cu câte o reușită în interior. Apoi, steliștii au înscris cinci puncte consecutive și s-au distanțat la 64-59, înainte de trei libere transformate de dinamoviști. Roș-albaștrii au lovit din nou de afară, dar Tarrant a răspuns și și-a apropiat echipa la un singur punct: 69-68. Vragovic a punctat din spatele arcului de cerc la posesia următoare. Tarrant a finalizat frumos cu Carter în fața lui și a apropiat-o pe Dinamo la un punct. Clanton a readus-o pe Dinamo în avantaj, la 74-73. Mandache a mărit ecartul, dar Carter a răspuns cu and-one. Williams a reușit același procedeu la posesia următoare. Gaddefors a interceptat o minge și și-a dus echipa la două posesii. Scorul final a fost 86-78.

Peste trei zile, Dinamo va disputa un meci restant, cu SCM Universitatea Craiova. CSA Steaua București va evolua abia după pauza provocată de All-Star Game.

*foto: Facebook/Dinamo București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii