Stiri Cupa României Masculin

Dinamo București continuă colaborarea cu mezinii echipei

Dinamo București continuă colaborarea cu mezinii echipei

CS Dinamo București a anunțat continuarea colaborării cu cei mai tineri componenți ai echipei, cei trei juniori semnând contracte pe următorii doi ani. Sportivii au devenit recent campioni la categoria U19.

Clubul bucureștean se va baza în continuare pe tinerii Alexandru Moroșanu, Sasha Son și David Pătru, toți apucând să debuteze în Liga Națională de Baschet Masculin.

Pătru a prins cele mai multe meciuri alături de Dinamo în campionat, acesta fiind folosit în 20 de partide până acum, adunând medii de 1.4 puncte, 0.8 recuperări și 0.5 pase decisive în aproape 7 minute în medie pe parchet. Cel mai bun meci pentru David Pătru a fost împotriva lui U-BT Cluj, în Sala Dinamo, când a încheiat cu 8 puncte și 3 pase decisive.

Sasha Son are 6 meciuri în campionat pentru Dinamo în sezonul 2021-2022, reușind să marcheze primele puncte la seniori chiar în meciul de debut, contra lui CSO Voluntari, când a încheiat cu 3 puncte și o recuperare.

Alexandru Moroșanu a debutat în LNBM cu ocazia partidei pe care Dinamo a susținut-o la Miercurea Ciuc pe 20 noiembrie 2021. În rest, tânărul baschetbalist nu a jucat în prima ligă.

Cei trei au devenit campioni naționali la U19, competiție pe care Dinamo a terminat-o fără înfrângere (8-0 bilanț). David Pătru a fost ales MVP-ul Final Four-ului de la Târgoviște, acesta fiind și cel mai bun pasator, dar a fost inclus și în echipa ideală a turneului, alături de Sasha Son. Cel din urmă a fost ales cel mai de perspectivă jucător.

În cadrul Final Four-ului CN U19 Masculin, Alexandru Moroșanu a avut medii de double-double (10.5 puncte, 10.0 recuperări), David Pătru a încheiat cu 19.5 puncte, 5.5 intercepții, 5.5 pase decisive și 5.0 recuperări, iar Sasha Son a avut 9.5 puncte, 5.5 recuperări și 3.0 assist-uri.

*foto: Facebook Dinamo București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!