Stiri Cupa României Masculin

Dinamo București învinge pe SCM U Craiova după o repriză secundă dominantă

Paul Olar

Paul Olar
02.11.2015

Dinamo București a trecut peste eșecul suferit în etapa precedentă. Gruparea lui Aleksandar Todorov a învins, luni seara, pe SCM U Craiova, scor 83-71. Încleștarea disputată la Sala Dinamo a putut fi urmărită în direct prin intermediul postului de televiziun Digi Sport 4.

Echipele de start

Dinamo București: Karolis Babkauskas, Vlad Corpodean, Pavel Marinov, Noah Dahlman, Nenad Sulovic

SCM U Craiova: Aaron Johnson, Bozo Djurasovic, Milos Grubor, Cătălin Burlacu, Milivoje Bozovic

Craiova câștigă angajamentul, însă ratează atacul, astfel că Dinamo deschide scorul prin libera lui Karolis Babkauskas. Craiova dă replica grație unei frumoase combinații ce îl are la finalizare pe Bozo Djurasovic. Partida are ritm, iar combatantele alternează la conducere. Bucureștenii au parte de momente inspirate, Karolis Babkauskas ducându-și colegii la șase lungimi, 18-12, după două coșuri de trei puncte. Cătălin Burlacu răspunde tot de la mare distanță și reușește să își țină colegii aproape la finalul actului, 21-20.

Același Cătălin Burlacu deschide sfertul secund din spatele arcului de cerc. Trupa antrenată de Aco Todorov se bazează în continuare pe aruncările de trei puncte, pe când echipa din Bănie are inițiativa. Prin urmare, Bozo Djurasovic, ajuns la linia de pedeapsă, marchează pentru 25-30. Ecartul doljean a crescut odată ce Djurasovic a izbutit o triplă, 27-38, determinându-l pe Todorov să ceară timp de odihnă. Time out-ul nu îi trezește pe terieri, repriza terminându-se la scorul de 34-45.

Partida se reia cu întârziere, datorită unor probleme la cronometrul ce indică timpul de atac la coșul lui Dinamo. Eroarea nu se remediază, așa că încleștarea începe cu Dinamo în prim plan, grupare ce scoate mai multe faulturi ale adversarilor. La linia de libere s-au aflat adesea Noah Dahlman și Pavel Marinov. Cei doi sportivi amintiți sunt practic protagoniștii revenirii dinamoviste, americanul trecându-și chiar coechipierii în avantaj, 46-45. Întâia reușită craioveană vine târziu, după aproape cinci minute, iar bucureștenii profită de inexactitățile ofensive ale oponenților. Dahlman continuă să presteze senzațional în spațiul de trei secunde, punând umărul la un parțial de 29-10 al amfitrionilor în actul trei.

Echipa gazdă continuă să o pedepsească pe Craiova din spatele liniei de 6.75, Marko Sutalo distanțându-și echipa la 71-59. Din acel moment, Dinamo nu a mai făcut pași greșiți, obținând a patra victorie stagională.

Noah Dahlman a ieșit în evidență cu 24 de puncte, 13 recuperări și 4 assist-uri. Karolis Babkauskas a adăugat 23 de puncte, 3 recuperări și tot atâtea pase decisive. Marko Șutalo a contabilizat 12 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive.

De partea cealaltă, Cătălin Burlacu a strâns 19 puncte, 6 recuperări și un capac. Bozo Djurasovic și-a trecut în cont 17 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Nick Covington a avut 12 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă.

*Foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

5 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova Gully :

    suspicios
    In fotbal, daca conduci cu 3-0 la pauza,si pierzi cu 3-5, se numeste SUSPICIUNE DE BLAT! Bine ca baschetul nu e fotbal.......

    cu 8 ani în urmă (02.11.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe BOBster:

      Poarta goala
      Dar cum se numeste daca in repriza a doua ratezi cu poarta goala,iti dai autogol,si colac peste pupaza ratezi si 11m

      cu 8 ani în urmă (02.11.2015)
    • tzontzolino:

      re
      Că ești mafiot! :)

      cu 8 ani în urmă (02.11.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe BOBster:

      Nu!
      Esti mare mafiot!!! :-)

      cu 8 ani în urmă (02.11.2015)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova DanCraciun :

    Cronometru
    Stie cineva ce spune regulamentul despre cazul cand un cronometru este nefunctional?

    cu 8 ani în urmă (02.11.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!