Stiri Cupa României Masculin

Dinamo București, învinsă pentru prima dată în acest sezon al Ligii Naționale

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
18.10.2015

Etapa cu numărul 3 a Ligii Naționale de Baschet masculin a programat întâlnirea dintre BCM U Pitești și Dinamo București. Jocul desfășurat la Sala Sporturilor Trivale a fost câștigat de gazde, scor 72-60. Argeșenii reușesc a doua victorie consecutivă, în timp ce formația din Capitală bifează primul insucces al actualei stagiuni de campionat.  

Scor pe sferturi: 13-16, 16-15, 21-11, 22-18.

Începutul partidei le-a aparținut celor de la Dinamo, formație neînvinsă în primele două runde ale campionatului. Bucureștenii au condus ostilitățile în diferite rânduri. După primele trei minute, formația lui Aco Todorov avea un avantaj de 4 lungimi (2-6). BCM U a revenit și a preluat pentru prima dată conducerea (8-6) după două acțiune finalizate prin slam-dunk de Vyacheslav Bobrov și Rihards Kuksiks. Primul act s-a terminat cu avantajul dinamoviștilor, 13-16. Oaspeții s-au aflat la conducere pe toată durata sfertului secund, diferența maximă de scor dintre cele două echipe fiind de 7 puncte (22-29). În ciuda faptului că alb-violeții au reușit să anuleze punctele de pe tabela de marcaj, Dinamo a marcat o ultimă aruncare de 2 puncte, terminând astfel prima parte a jocului în avantaj (29-31).

Exceptând primele 3 minute ale sfertului al treilea, BCM U Pitești a condus ostilitățile întâlnirii. Încurajați de sute de suporteri dornici de a-și ajuta echipa, Ross&Co s-au distanțat pe tabelă odată cu trecerea timpului. În final, BCM U a ieșit învingătoare, bifând astfel cel de-al doilea succes consecutiv.

Ronald Ross a fost principalul realizator al partidei. Fundașul lui BCM U a totalizat 20 puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive, pentru un index al eficienței de 23. Pentru gazde, Rihards Kuksiks a bifat 18 puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive. O evoluție foarte bună a avut și Cătălin Vlaicu, pivotul trupei lui Jovica Arsic acumulând 9 puncte și 7 recuperări (5 ofensive).

De partea cealaltă, pentru Dinamo, Noah Dahlman a avut 17 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive. Karolis Babkauskas a terminat meciul cu 16 puncte și 4 pase decisive, iar Pavel Marinov a adăugat 11 puncte pentru bucureșteni. Alți 4 jucători ai oaspeților au terminat partida cu câte 4 puncte înscrise (Sutalo, Sulovic, Vucic și Corpodean).

Din punct de vedere al procentajelor, BCM U a fost superioară la aruncările din acțiune (49%-42%). În schimb, dinamoviștii au aruncat mai bine de la linia de pedeapsă. Echipa lui Aco Todorov a avut un procentaj de 80%, față de cel de 60% al gazdelor.

Elevii lui Jovica Arsic au fost net-superiori la capitolul recuperări, totalizând 39 mingi prinse la panou, cu 11 mai multe decât oaspeții. De asemenea, piteștenii au distribuit mai multe pase decisive (16-14). Gadele au fost depășite la intercepții (3-6) și posesii pierdute (13-12).

De menționat faptul că Piteștiul a jucat al cincelea meci oficial fără Pedja Stamenkovic.

În următoare etapă, BCM U se va duela la Mediaș, cu Gaz Metan, iar Dinamo va primi vizita celor de la Energia Târgu-Jiu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!