Stiri Cupa României Masculin

Dinamo București trece fără probleme de Laguna București în LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
09.12.2023

Dinamo București trece fără probleme de Laguna București în LNBM

Dinamo București a ajuns la un bilanț de 5-6 în Liga Națională de Baschet Masculin și revine în lupta de play-off datorită victoriei cu scorul de 82-49 în fața Lagunei București. Rechinii stau cu 0-11 în clasament la acest moment.

Laguna București: Stefan Mitrovic, Costin Șerbănescu, Matei Constantinescu, Vasile Odagiu, Thomas Smallwood

Dinamo București: Andre Jones, Andrei Mandache, Cortez Edwards, Ștefan Grasu. Sean Evans

Laguna a marcat primele cinci puncte ale partidei, prin Smallwood și Odagiu. Mandache a răspuns pe pătrundere pentru oaspeți, înainte ca Odagiu să bifeze a doua triplă pentru gazde. Jones cu cinci puncte la rând și Evans cu un coș dificil în căciulă i-au readus pe alb-roșii în avantaj. Cei doi au continuat run-ul echipei lor, ajuns în cele din urmă, iar scorul era 10-14 după primul sfert.

Evans a inaugurat sfertul al doilea cu un floater, înainte ca Mitrovic să reducă deficitul la o posesie cu o nouă triplă a Lagunei. Maticiuc și din nou Evans au punctat din interior, pentru ca Mitrovic și Mandache să se dueleze apoi în trițe. Șerbănescu a înscris pe pătrundere apoi. Djuric și Mandache au adus pentru prima oară diferența în double-digits, la 18-29. Smallwood și Ilie au dat semne de viață pentru echipa lor, dar Edwards a încheiat excelent repriza, iar scorul la pauza mare era 22-35.

Rechinii au înscris rapid șase puncte după revenirea de la cabine, datorită triplelor semnate de Blunt și Mitrovic. Un alley-oop finalizat de Grasu a dat startul unui nou run impresionant pentru dinamoviști, care au marcat 13 puncte fără răspuns, prin Evans, Jones și Edwards. Smallwood a oprit run-ul adversarilor, înainte ca Jones să transforme o nouă triplă. Pușcașu a punctat apoi de la semi-distanță. Diferența a fost și de 30 de puncte pe parcursul acestui sfert, dar datorită unei triple din întoarcere a lui Mitrovic, scorul înaintea actului decisiv era 38-66.

Maticiuc, Mandache și Djuric au marcat pe rând din spatele semicercului pentru formația oaspete pentru a secera orice urmă de îndoială cu privire la deznodământul partidei. Cei doi antrenori au oferit șanse jucătorilor tineri pe final de meci, Antonescu reușind să iasă în evidență cel mai mult. Scorul final al confruntării a fost 49-82.

Andre Jones s-a remarcat cu 20 de puncte și 6 recuperări. Zarko Djuric a adus 17 puncte de pe bancă. Stefan Mitrovic a totalizat 16 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive.

¨

*foto: Facebook/Dinamo București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!