Stiri Cupa României Masculin

Dinamo București s-a calificat în sferturile Cupei României

Dinamo București s-a calificat în sferturile Cupei României

Marți, 28 septembrie, în Sala Dinamo din Capitală, formația antrenată de Hristu Șapera a primit vizita lui CSM Focșani, într-un meci din returul primei faze a Cupei României. După o primă repriză echilibrată, CS Dinamo București a preluat conducerea și s-a impus cu 75 la 58.

Formația de start a gazdelor a fost alcătuită din următorii jucători: Antonio Năsturescu, Nenad Miljenovic, Cecil Williams, Andrei Calenic și Keith Clanton. De partea cealaltă, au intrat în teren Henri Wade-Chatman, Cătălin Petrișor, Georgel Burlacu, Aliaksandr Pustahvar și Justin Baker.

Baker a început bine partida împotriva fostei sale echipe și a marcat primele patru puncte ale întâlnirii. Williams a răspuns imediat cu un coș de la distanță însă, la celălalt panou, Petrișor a răspuns prin același procedeu. A urmat un parțial de 10-0 reușit de către Dinamo și scorul a devenit 13-6. După încă o triplă înscrisă de fiecare grupare, au trecut două minute fără nicio realizare pe tabela de marcaj. Pe finalul sfertului inaugural, Radu Paliciuc a fost aproape de a o aduce pe CSM Focșani la două puncte de adversari, însă aruncarea lui nu și-a atins ținta. Așadar, la prima pauză, Dinamo conducea cu 18-13.

Debutul actului secund a fost sărac în reușite. Timp de mai bine de 200 de secunde s-au înscris doar trei coșuri, consemnându-se, în schimb, multe ratări. Totuși, după libera lui Alexandru Bratosin, oaspeții s-au apropiat la un punct: 20-19. „Câinii roșii” nu s-au regăsit în ofensivă și trupa din Vrancea a trecut la conducere. Elevii lui Mihai Petruț nu au stat foarte mult în față fiindcă, la faza următoare, Andrei Mandache a marcat o triplă prin care Dinamo a preluat conducerea. Pe finalul reprizei, Clanton a impresionat cu recuperările și pasele sale, dar jucătorii lui CSM Focșani au marcat trei coșuri de la distanță prin care au dus scorul la 33-35.

După revenirea de la vestiare, jocul a continuat să fie echilibrat și axat pe defensivă. Cele două adversare nu și-au găsit ritmul în ofensivă și au comis o mulțime de greșeli. La jumătatea sfertului al treilea, grație unei prestații excelente a lui Clanton, Dinamo a preluat inițiativa și a început să controleze partida. Totuși, pentru o perioadă, gazdele nu s-au distanțat pe tabelă, iar acest lucru i s-a datorat lui Baker, care a impresionat atât în atac, cât și în apărare. În cele din urmă, penultimul act s-a încheiat cu scorul de 53 la 44 pentru baschetbaliștii lui Hristu Șapera.

Din sfertul patru merită menționată intervenția lui Lucian Țîbîrnă la încercarea de dunk a lui Cecil Williams. Baschetbalistul român a reușit apoi, la celălalt panou, un and-one care a apropiat-o pe gruparea alb-albastră la patru puncte de adversari: 58-54. Ultimele minute ale actului decisiv nu au mai avut nicio miză, fiindcă diferența generală de scor era prea mare pentru a mai putea fi remontată. Cele două tabere au arătat mai bine în ofensivă și, în cele din urmă, Dinamo a câștigat cu 75-58.  

Din tabăra învingătoare s-au remarcat: Cecil Williams (17 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive), Nenad Miljenovic (16 puncte, 4 recuperări, 3 intercepții, 2 pase decisive), Andrei Mandache (13 puncte, o pasă decisivă, o recuperare, o intercepție, un capac) și Keith Clanton (6 puncte, 19 recuperări, 5 pase decisive, 3 capace).

De partea cealaltă, cel mai bun jucător al lui CSM Focșani a fost Justin Baker, care a adunat 22 de puncte, 14 recuperări, 2 intercepție și o pasă decisivă.

În tur, CS Dinamo București s-a impus cu scorul de 87 la 65. Prin urmare, gruparea din Capitală s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României.

*foto: Răzvan Păsărică/Sport Pictures

1 comentariu la aceasta stire:
  • Popescu Marcu-George :

    Bravo Dinamo , Bravo CSM Galati
    Bravo la cele doua formatii pentru jocurile prestate

    cu 2 ani în urmă (29.09.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!