Stiri Cupa României Masculin

Dinamo București se impune la scor pe terenul lui CSM Focșani

Dinamo București se impune la scor pe terenul lui CSM Focșani

Sâmbătă, 25 septembrie, Cupa României a continuat cu duelul dintre CSM Focșani și CS Dinamo București. Gruparea din Capitală a preluat rapid inițiativa și a controlat jocul de la început până la final, câștigând cu 87-65.

Mihai Petruț a trimis în teren o formație de start alcătuită din Cătălin Petrișor, Georgel Burlacu, Aliaksandr Pustahvar, Pavle Reljic și Justin Baker. De partea cealaltă, primul cinci al lui Hristu Șapera a cuprins următorii jucători: Antonio Năsturescu, Nenad Miljenovic, Cecil Williams, Andrei Calenic și Keith Clanton.

După două minute fără coș marcat, Petrișor a spart gheața cu o aruncare de la semi-distanță. Același Petrișor a înscris în curând o triplă prin care gazdele s-au distanțat la cinci puncte: 7-2. Jocul mai bun al trupei din Vrancea a durat până la finalul actului inaugural, când oaspeții au trecut decisiv la conducere, printr-un coș cu fault finalizat de Gaddefors. În ultimele 80 de secunde ale sfertului, românii lui Dinamo, Năsturescu, Mandache și Calenic, au reușit șapte puncte care au stabilit scorul la prima pauză: 25-17.

Elevii lui Șapera au continuat să domine, profitând de greșelile comise de adversari și de lipsa de precizie a acestora. Avantajul oaspeților a crescut, treptat, ajungând să fie format din două cifre. Toți baschetbaliștii grupării alb-roșii care au intrat pe teren s-au remarcat pe foaia marcatorilor și, la pauză, Dinamo avea trei jucători în double-digits. Keith Clanton a înscris ultimele puncte ale sfertului, care au conferit un avantaj serios echipei din Ștefan cel Mare: 51-31.

După revenirea de la vestiare, aflându-se la adăpostul unui avantaj confortabil, dinamoviștii n-au mai turat motoarele, iar jocul a devenit mult mai echilibrat. O altă cauză a acestui echilibru a fost imprecizia celor două adversare la capitolul aruncărilor. După două sferturi în care s-au înscris 42, respectiv 40 de puncte, în cea de-a treia secvență s-au marcat doar 26 de puncte.

Și actul decisiv a fost echilibrat. Totuși, spre deosebire de penultimul sfert, baschetbaliștii celor două formații și-au găsit apetența pentru jocul ofensiv. Dinamo s-a menținut la o diferență de 20 de puncte și s-a impus cu scorul de 87 la 65, preluând prima șansă la calificarea în sferturile Cupei României.

Învingătorii au avut patru jucători în double-digits: Cecil Williams (16 puncte, 3 pase decisive, 3 intercepții, o recuperare), Viktor Gaddefors (15 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă), Nenad Miljenovic (14 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție) și Keith Clanton (12 puncte, 19 recuperări, 4 pase decisive, 2 capace, o intercepție).

De partea cealaltă, s-au remarcat: Justin Baker (15 puncte, 10 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție, un capac), Radu Paliciuc (12 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție) și Henri Wade-Chatman (11 puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive, un capac).

Returul va avea loc marți, 28 septembrie, de la ora 16:30, în sala Dinamo. Meciul va fi transmis, în direct, pe Digisport și Look Sport.

*foto: Facebook – CSM 2007 Focșani

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!