Stiri Cupa României Masculin

Dinamo București și CSM Constanța deschid returul din Top 10

Dinamo București și CSM Constanța deschid returul din Top 10

Runda a 24-a din Liga Națională de Baschet Masculin debutează vineri, 15 martie, cu ocazia partidei dintre CS Dinamo București și CSM Constanța. Cele două cluburi luptă în Top 10, în primul joc televizat al acestei etape.

Dinamo a adunat înfrângeri pe linie în turul din Top 10 și este ultima în această ierarhie, cu 3-10, fiind înaintea rundei din weekend la două victorii distanță de playoff. Trei din cele cinci eșecuri consecutive ale trupei din Șoseaua Ștefan cel Mare au venit la peste 10 puncte, iar cel mai strâns duel a fost cel cu CSM Oradea (81-84).

Constanța a avut parte de un parcurs pozitiv în turul fazei secunde. Dobrogenii au câștigat trei partide, ultima fiind pe o revenire importantă la Brașov (96-93), și au pierdut cu Voluntari, respectiv U-BT Cluj-Napoca. Înaintea rundei a 24-a, formația pregătită de Dan Fleșeriu ocupă locul 6 cu un bilanț de 5-8.

Meciul tur dintre Dinamo și CSM Constanța a fost unul fără istoric. Trupa de la malul Mării Negre și-a trecut în cont un succes categoric, 98-52, o reușită care în continuare reprezintă cea mai bună prestație ofensivă de acasă. Din cei cinci jucători în double digits, Cedrid Henderson s-a evidențiat cu 25 de puncte și 6 recuperări, iar pentru Dinamo cel mai eficient a fost Andre Jones cu 18 puncte, 3 recuperări și 7/12 din acțiune.

Diferența este vizibilă în plan ofensiv între cele două cluburi. Dacă Dinamo are doar 71.4 puncte pe meci, medie prin care este categoric ultima în Top 10, Constanța se bazează pe 87.2 puncte, cifră depășită doar de U-BT Cluj și CSM Oradea în partea superioară a clasamentului. Dinamoviștii suferă și la recuperări, fiind ultimii în campionat pe parcursul fazei secunde (29.6 în medie), dar situația nu este cu mult mai bună nici în privința celorlalte capitole. În schimb, CSM Constanța a primit cele mai multe puncte într-un meci din Top 10, prin cele 108 în disputa cu U-BT.

La nivel individual iese în evidență Cedric Henderson, principalul marcator al fazei secunde din LNBM. Americanul de la CSM Constanța are 22 de puncte în medie, iar ofensiva lui Dinamo este condusă de către Andre Jones (19.0 puncte). În ceea ce privește recuperările, lider din cele două loturi este Bryan Griffin (7.8), în timp ce Jorden Duffy a oferit 5.8 pase decisive în cinci apariții în Top 10.

Jocul care deschide returul din această parte a clasamentului va fi oficiat de Ciprian Stoica, Alexandra Stan și Mihai Dumitrașcu.

Dinamo și CSM Constanța vor fi adversare vineri, 15 martie, începând cu ora 17.30 în direct pe Digisport 4, Prima Sport 3 și FRB TV.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!