Stiri Cupa României Masculin

Dinamo București și CSM Târgu Jiu luptă pentru prima victorie în luna noiembrie

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
24.11.2023

Dinamo București și CSM Târgu Jiu luptă pentru prima victorie în luna noiembrie

CSM Târgu Jiu și Dinamo București se află în continuare în căutarea primei victorii din luna noiembrie, în Liga Națională de Baschet Masculin. În runda de debut a returului primei faze de campionat, formațiile pregătite de Kresimir Basic și Sotiris Manolopoulos vor da piept pe terenul gorjenilor.

Cele două echipe au avut o confruntare interesantă în prima etapă de campionat. Atunci, alb-roșii au avut câștig de cauză, impunându-se cu scorul de 78-65. Oaspeții au fost în meci pentru o bună parte a disputei, dar au cedat psihic în sfertul al patrulea, pierdut cu 25-14.

Andrei Mandache s-a făcut atunci remarcat pentru gruparea din Ștefan cel Mare, reușind să strângă 20 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Andre Jones l-a urmat cu 19 puncte, 3 recuperări și 5 pase decisive. Cel mai bun marcator pentru Târgu Jiu a fost Jason Hubbard, cu 18 puncte. Americanul a fost înlocuit de Cameron Oluyitan din cauza unei accidentări.

Formația din Orașul lui Brâncuși s-a redresat rapid după acel eșec și a bifat victorii cu CSM Galați, respectiv Laguna București în următoarele două etape. De atunci, gorjenii au pierdut pe bandă rulantă, cu Corona Brașov, U-BT Cluj-Napoca, Rapid București și CSO Voluntari.

De cealaltă parte, dinamoviștii aveau un bilanț perfect după trei etape, reușind să câștige cu aceleași echipe, dar ultima lună a fost una de coșmar pentru aceștia. Echipa a suferit înfrângeri cu aceleași echipe ca și Târgu Jiu, la care s-a mai adăugat și SCM Timișoara, astfel că alb-roșii stau cu 3-5 în clasament.

Formația gazdă a disputei din etapa cu numărul 10 este condusă la principalele categorii de statistică de către Dimitrius Underwood, care a avut un tur de campionat impresionant în care a strâns medii de 17 puncte, 7.1 recuperări și 7.3 pase decisive.

De cealaltă parte, Dinamo are lideri diferiți la aceste categorii, după cum urmează: Andre Jones, la puncte (17.7), Sean Evans la recuperări (6.8), respectiv Cortez Edwards la capitolul paselor decisive (5.1)

Disputa dintre Dinamo București și CSM Târgu Jiu este programată sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 18:00 și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: Iuli Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!