Stiri Cupa României Masculin

Dinamo București, ultima formație calificată în Final Four-ul Cupei României

Paul Olar

Paul Olar
16.02.2016

Dinamo București este ultima formație calificată în Final Four-ul Cupei României. Gruparea pregătită de Aleksandar Todorov a izbutit această performanță luni seara, în disputa cu Energia Târgu Jiu. Deși gorjenii s-au impus cu scorul de 78-74, rezultatul din tur a avantajat-o pe Dinamo.

Combatantele au oferit un parcurs strâns, din moment ce bariera echilibrului nu a putut fi spartă în prima repriză, încheiată la scorul de 37-36. Ulterior, formația antrenată de Hristu Șapera a început să își impună ritmul. Noul sosit, Raimundas Danys, a impresionat prin precizie, iar americanii Paris Horne și Jamar Diggs au ajutat la rândul lor cu puncte. Astfel, ultimul jucător amintit a marcat pentru 67-54, moment în care Energia părea calificată la turneul final.

Totuși, Dinamo nu a renunțat la luptă. Nenad Sulovic și Vlad Corpodean au sunat trezirea în tabăra terieriolor, care se apropiau încet, dar sigur. Mai mult, Marko Sutalo a izbutit un coș vital de la mare distanță, 70-75, moment în care Hristu Șapera a solicitat time-out. Lucrurile nu au mers însă în direcția dorită de oaspeți, care au încasat și un fault tehnic. Același Sutalo a înscris aruncarea liberă aferentă, iar Iulian Orbeanu a consfințit calificarea colegilor săi cu un coș din interiorul semicercului.

Raimundas Danys a totalizat 18 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Jamar Diggs a avut 13 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, iar Dragoș Andrei și Porter Troupe au ieșit în evidență prin 10 puncte fiecare.

În replică, Marko Sutalo a strâns 18 puncte, 6 pase decisive și 4 recuperări. Nenad Sulovic și Vlad Corpodean au pus pe tabelă câte 13 puncte.

*Foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!