Stiri Cupa României Masculin

Dinamo este în căutarea unei noi serii de victorii în campionat

Dinamo este în căutarea unei noi serii de victorii în campionat

Un nou duel bucureștean va avea loc în acest final de săptămână în Liga Națională de Baschet Masculin. Laguna Sharks și Dinamo se vor duela în etapa a 12-a din Conferința A, în cursul serii de sâmbătă (09.12).

Dinamo își propune să înceapă o serie de victorii cu ocazia acestei partide, după ce în runda precedentă a trecut cu 92-77 de CSM Galați. Acel succes a fost primul din octombrie încoace pentru gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare, iar bilanțul a devenit de 4-6.

Laguna a rămas singura fără meci câștigat în competițiile interne și are 0-10 înaintea partidei cu Dinamo. „Rechinii” au încasat o înfrângere categorică la Timișoara de Ziua Națională a României, 68-101. Acel joc din Banat a reprezentat a cincea confruntare consecutivă în care Laguna nu a atins borna celor 70 de puncte.

În turul Conferinței A, Dinamo s-a impus cu 86-61 în fața fanilor, după prestația cu 27 de puncte (11/14 din acțiune) și 4 recuperări a lui Andre Jones. De partea cealaltă, Thomas Smallwood a terminat cu 22 de puncte și 7 recuperări pentru Laguna. Pe lângă această partidă au existat alte două întâlniri directe și fiecare club și-a câștigat jocul de acasă, succesul „rechinilor” de anul trecut reprezentând o surpriză (78-77).

Prin bilanțul pe care îl deține, Laguna Sharks se află în mod natural în partea inferioară a clasamentului la nivel statistic. Echipa lui Milan Minic este ultima la media de puncte (62.4), recuperări (31.5), eficiență (61.0 index) și capace (1.0), respectiv penultima la intercepții (5.2) și la procentajul aruncărilor bune de două puncte (48%). În schimb, Dinamo arată cel mai bine la intercepții (7.2), la procentajul liberelor transformate (74.1%) și la precizia reușitelor din spatele arcului de cerc (33.8%), în toate cazurile fiind pe poziția a opta.

Thomas Smallwood este liderul Lagunei cu medii de 13.9 puncte, 6.2 recuperări și 13.0 index la eficiență. Dinamo se bazează pe 15.3 puncte din partea lui Andre Jones, Sean Evans are 7.3 recuperări, iar Cortez Edwards contribuie cu 5.4 assist-uri și 17.6 index la eficiență.

Partida din Arena de Baschet va avea loc sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 18.00 și va fi în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook Dinamo București Baschet

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Bravo dinamo
    Sper sa retrogradeze păcălicii ăștia. Agajati-va la mc, baschet nu știți

    cu 4 luni în urmă (10.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!