Stiri Cupa României Masculin

Dinamo învinge Craiova cu un run de 14-0 în mai puțin de două minute

Dinamo învinge Craiova cu un run de 14-0 în mai puțin de două minute

Dinamo București a obținut in extremis victoria în meciul cu SCM U Craiova, din ultima etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin  - ediția 2021/2022. Meciul disputat în Arena de Baschet a fost decis de un parțial de 14-0 al gazdelor, reușit în ultimele 2 minute de joc, iar scorul final a fost de 71-66.

Dinamo s-a instalat la conducere, după ce primele 5 puncte ale meciului au venit de la Tarrant și Williams. Craiova a reușit să echilibreze jocul și un run de 7-0 la jumătatea actului inaugural i-a dus în față, 14-11. S-a marcat puțin în ultimele 4 minute de joc. Vîrnă și Blaj-Voinescu au semnat două triple pentru oaspeți, iar Năsturescu a avut ultimul cuvânt pentru gazde, iar primul sfert se încheia cu scorul de 20-15 pentru Craiova. Actul secund a fost și mai sărăc în puncte, doar 28 de puncte înscrise de cele formații. Hawley cu un dunk de efect a dus diferența pentru prima la una formată din două cifre. Dinamo s-a apropiat la doar două posesii, dar două posesii, dar Franklin a răspuns cu un coș de la distanță și din nou ecartul urca. Dinamo nu s-a regăsit ofensiv și SCM U Craiova conducea la pauză cu scorul de 35-28.

Dinamo a început mai bine repriza secundă, dar a ratat șanse importante să se apropie și pe tabelă. După 4 minute tabela din Arena de Baschet indica scorul 36-32, în favoarea oaspeților. Craiova a marcat primul coș din acțiune abia după 6 minute scurse din din sfertul trei. Gazdele nu au profitat și după 30 de minute de joc, tot oltenii rămâneau în față, 46-42.Blaj-Voinescu a deschis actul decisiv cu o triplă. Au mai urmat rapid 5 puncte și diferența urca la 12 lungimi pentru oaspeți. Dinamo nu a găsit răspuns și Franklin cu o nouă triplă, a dus scorul la 59-44. La intrarea în ultimele 3 minute, elevii lui Hakan Demir au reușit să reducă handicapul la unul format dintr-o singură cifră. Kennedy a răspuns în stil mare, cu un coș de 3 puncte. Franklin a încasat un antisportiv și un tehnic, cu care i-a băgat în meci pe dinamoviști. Cu fix 90 de secunde rămase au mai rămas doar 2 puncte pentru oaspeți, 66-64. Țîbârnă a încasat un tehnic pentru simulare, iar Tarrant de la linia de fault și Mandache au schimbat conducerea. Starea de spirit s-a schimbat și oltenii au intrat în criză. Kennedy a ratat o aruncare de la distanță și Mandache ducea scorul la 69-66 la celălalt panou. Nici după un time-out oapseții nu s-au regăsit, iar Tarrant cu două libere a închis meciul. Scor final 71-66.

Ricky Tarrant a fost cel mai bun jucător al meciului cu 18 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive. Justin Jackson a reușit 14 puncte și 7 recuperări, iar Cecil Williams a contribuit cu 12 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă.

Troy Franklin cu 24 de puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări a fost cel mai bun jucător al oaspeților. Blaj-Voinescu a adăugat 10 puncte, la fel ca Hawley.

În urma acestui rezultat Dinamo București încheie sezonul regulat pe poziția a 7-a.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!