Stiri Cupa României Masculin

Dinamo o învinge pe Corona Brașov într-un meci fără istoric

Dinamo o învinge pe Corona Brașov într-un meci fără istoric

În încheierea zilei de sâmbătă, 16 decembrie, din Liga Națională de Baschet Masculin a avut loc un duel fără istoric între CS Dinamo București și CSM Corona Brașov, în etapa a 13-a. Bucureștenii au controlat disputa din Conferința A și s-au impus cu 92-55.

Dinamo: Cortez Edwards, Andrei Mandache, Andre Jones, Ștefan Grasu, Sean Evans

Corona: Brandon Anderson, CJ Williams, Andrei Petică, Andrei Oinaru, Ousmane Barro

Încă de la început Dinamo a putut să rupă echilibrul și a deschis cu 15-3 în decurs de cinci minute, iar următoarele puncte ale brașovenilor au venit din mâinile lui CJ Williams. Diferența formată din două cifre a devenit o constantă pe parcursul primului sfert și Maticiu a dus-o pe Dinamo la 25-8, de unde Corona a prins o perioadă puțin mai bună în următoarele minute și scorul a fost 27-13.

Sfertul al doilea a adus puncte din ambele tabere și la 34-19 a urmat un time-out la banca dinamovistă. Gazdele au avut ulterior un run de 10-0 până la reușita lui Neacșu de la 44-21 și diferența s-a păstrat între 24 și 26 de puncte în restul reprizei, iar Dinamo a intrat la vestiare cu 51-25.

Startul celui de-al treilea sfert a consemnat creșterea avantajului gazdelor și Mandache a dus echipa alb-roșie la 58-26, cu o reușită din spatele arcului de cerc. Grasu și Jones au punctat la rândul lor de trei puncte și diferența a devenit de 38 de puncte, iar prin noi reușite ale americanului s-a mers la 73-30. Mandache a avut și el acțiuni legate cu puncte, după ce brașovenii au reușit în câteva rânduri să fie preciși din acțiune și sfertul s-a terminat cu 79-39.

Ecartul de cel puțin 40 de puncte s-a menținut momente bune în actul final și tânărul Son a dus scorul la 91-46. Până la final, oaspeții au prins o perioadă mai eficientă în privința punctelor marcate și jocul s-a terminat cu 92-55.

Andrei Mandache a avut 23 de puncte, 6 pase decisive, 3 recuperări și 5/8 de la distanță în victoria lui Dinamo, următorul marcator al echipei fiind Andre Jones (19 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții). Dinamoviștii au încheiat cu 13/23 din spatele arcului de cerc.

Jacoby Armstrong (14 puncte, 3 recuperări), Juwan Gray (12 puncte, 4 recuperări) și Ousmane Barro (9 puncte, 16 recuperări) au fost cei mai eficienți jucători din tabăra Brașovului. Nou-promovata a avut doar 31% din acțiune și o statistică dezastruoasă la nivelul triplelor, 3/26.

Succesul acesta o duce pe Dinamo la 6-6 bilanț în Conferința A, iar Corona coboară la 7-5. Bucureștenii vor juca pe terenul lui U-BT Cluj în următoarea rundă, iar brașovenii o să primească vizita lui CSM Târgu Jiu.

*foto: Facebook Corona Brașov