Stiri Cupa României Masculin

Dinamo și CSM Galați luptă să întrerupă șirul înfrângerilor

Dinamo și CSM Galați luptă să întrerupă șirul înfrângerilor

Două dintre formațiile aflate în suferință în privința rezultatelor, CS Dinamo București și CSM Galați se întâlnesc sâmbătă (02.12) în etapa cu numărul 11 a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Situația din clasamentul Conferinței A este puțin mai bună pentru Dinamo, cu 3-6 bilanț, față de doar 1-8 pentru CSM Galați. Chiar și așa, niciuna nu a reușit să câștige din luna octombrie, bucureștenii fiind într-o serie de șase eșecuri, iar gălățenii au pierdut ultimele cinci partide din campionat.

Căderea dinamoviștilor este cu atât mai abruptă cu cât aceștia au început sezonul din Liga Națională cu 3-0, iar acum au ajuns în partea a doua a ierarhiei la aproape fiecare detaliu statistic. De partea cealaltă, în ciuda bilanțului pe care îl are, CSM Galați este printre cele mai bune formații la nivelul recuperărilor ofensive, cu 13.3 în medie, doar Rapid, Corona Brașov și SCM U Craiova fiind peste echipa lui Florin Nini din acest punct de vedere.

Meciul tur dintre cele două formații s-a încheiat la o diferență de trei puncte, 83-80 în favoarea lui Dinamo și alb-roșii au ajuns la cinci victorii consecutive în duelurile cu CSM Galați. Andrei Mandache nu a fost departe de un double-double atunci (21 de puncte, 7 recuperări), iar Marlon Ruffin a răspuns cu 22 de puncte din partea dunărenilor.

Duelurile recente dintre Dinamo și Galați au adus scoruri strânse, excepția reprezentând-o partida din 5 martie 2022, atunci când formația din Capitală a putut să se impună cu 75-58. În patru din ultimele cinci ocazii, Dinamo nu a beneficiat de un avantaj mai mare de patru puncte la expirarea timpului de joc.

Oaspeții întâlnirii de sâmbătă dau cel mai bun marcator al Ligii Naționale, fiind vorba despre Marlon Ruffin (22 de puncte în medie). Marius Ciotlăuș se remarcă dintre autohtonii aflați în cele două tabere prin cele 8.2 recuperări. Andre Jones (15.9 puncte), Sean Evans (7.0 recuperări) și Cortez Edwards (5.2 pase decisive) sunt liderii lui Dinamo.

Duelul din Capitală va avea loc sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 20.00 și va putea fi urmărit pe FRB TV.

*foto: Alin Peptan / csmtargujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!