Stiri Cupa României Masculin

Dinamo Știința București învinge categoric pe CSM Mediaș și merge mai departe în Cupa României

Dinamo Știința București învinge categoric pe CSM Mediaș și merge mai departe în Cupa României

În manșa retur a turului doi din Cupa României, Dinamo a câștigat în fața celor de la CSM Mediaș, scor 105-76 (27-22, 29-18, 30-12, 19-24) avansând astfel în faza următoare după ce a cedat în tur la o diferență de 5 puncte. Gruparea pregătită de Tudor Costescu a profitat din plin de terenul propriu și a învins fără probleme pentru a avansa mai departe în competiția eliminatorie.

Oaspeții din Mediaș au pus probleme gazdelor în primul sfert, când au condus pe tabela de marcaj în repetate rânduri. A fost 4-7 după un three-point play al lui Nikolic, însă Ferguson Masters a egalat pentru Dinamo cu același procedeu, 7-7, iar Barro și-a distanțat echipa la 6 puncte, toate marcate de acesta, 13-7. CSM Mediaș a revenit în avantaj pe tabelă după un coș trei puncte înscris de Iliescu, scor 13-15. A urmat apoi o luptă cap la cap până în ultimul minut al primului act, în care Dinamo s-a distanțat la cinci lungimi, 27-22.

Gugino a punctat din spatele semicercului în startul sfertului doi, 30-22, iar Titus Nicoară a înscris în urma unui lay-up, 30-24. Marco Badiu a găsit ținta din spatele arcului de cerc în două rânduri pentru ca scorul să devină 43-30, iar Siladi a marcat de lângă panou, 43-34. Defensiva echipei oaspete a început să aibă probleme tot mai mari iar elevii lui Tudor Costescu s-au distanțat la 51-37 după contribuții semnate de Barro, Badiu și Milutinov. Titus Nicoară a marcat din nou pentru medieșeni, 51-39. La pauza mare, Dinamo avea un avantaj de 16 puncte în fața celor de la Mediaș, scor 56-40.

Barro și Siladi au înscris la primele atacuri din sfertul patru, 58-42, iar Milutinovic a executat un slam-dunk pentru a mări ecartul la 20 de puncte pentru Dinamo, scor 62-42. Același jucător a punctat de la mare distanță, 67-43, reușită la care Octavian Popa Calotă a replicat cu un coș de 2 puncte, 67-45. Formația medieșeană nu reușește să oprească atacurile eficiente ale dinamoviștilor iar scorul devine 71-45. Gibson transformă două aruncări libere din trei iar Titus Nicoară duce scorul la 72-49. Dinamo a fost de neoprit până la finalul sfertului trei și avea un avantaj mai mult decât considerabil înaintea sfertului patru, scor 86-52.

Nikolic a marcat de la mare distanță la începutul ultimului sfert pentru a modifica tabela la 88-55, iar Badiu a înscris și el de afară pentru 95-60. Iliescu înscrie din apropiere pentru vizitatori, 99-62, iar Dinamo trece de borna celor 100 de puncte după ce Andrei Calenic marchează de lângă panou, scor 101-62. A urmat o perioadă bună a Mediașului, venită însă prea târziu. Formația din Ardeal a reușit un run de 10-0 pentru a reduce deficitul la 29 de puncte, 101-72. Odagiu a înscris pentru 103-72 iar scorul final al partidei era stabilit de Barnes din interiorul semicercului.

Gugino cu 17 puncte înscrise alături Milutinovic și Barro cu câte 15 puncte trecute în cont au fost cei mai buni marcatori de la Dinamo Știința. De cealaltă parte, Nicoară s-a remarcat cu un double-double alcătuit din 18 puncte și 12 recuperări. Nikolic a avut 15 puncte iar Barnes a încheiat disputa cu 12 puncte înscrise.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!