Stiri Cupa României Masculin

Dinamo Știința București trece de BC CSU Sibiu, la capătul unui joc echilibrat

Dinamo Știința București trece de BC CSU Sibiu, la capătul unui joc echilibrat

Dinamo Știința București a trecut de gazdele Memorialullui Elemer Tordai. Echipa din Capitală a trecut de BC CSU Sibiu la capătul unui meci echilibrat, cu scorul de 77-74.

Echipele de start:

Sibiu: Gavriloaia, Addison, Lutete, Torok și Cooper
Dinamo: Masters, Cane, TJ Price, Diaconescu și Calenic

Primul coș al meciului a fost înscris de TJ Price după un contraatac. A fost 4-1 pentru Dinamo, după care Addison a marcat 4 puncte la rând pentru Sibiu, unul dintre coșuri fiind marcat după ce a repus în spatele unui adversar și a rămas singur sub coș. Cane a înscris două triple prin care a dus scorul la 12-5 pentru Dinamo.  Masters a mai unctat o dată din apropiere și Dan Fleșeriu era nevoit să ceară time-out. Primul sfert a fost controlat de Dinamo iar pe sibieni Addison i-a ținut în joc din punct de vedere ofensiv. Scorul după 10 minute joc, 21-14. Sibiul a început perfect actul secund, cu două coșuri de la distanță marcate consecutiv. Jocul de la distanță a funcționat perfect pentru sibieni, care au trecut în avantaj până la jumătatea sfertului. Pe finalul reprizei jocul s-a mutat destul de mult la linia  de fault. Dinamo a profitat de această desfășurare și a revenit în avantaj. Totuși la cabine se intra la egalitate, 43-43, după ce Lutete a transformat un three-point-play.

Dinamo a început secvența a doua cu un run de 4-0. Philmore a oprit parțialul după ce a fost găsit excelent de Cooper sub panou. După 4 minute trecute din sfertul trei Sibiu a trecut din nou în avantaj, 51-49 și antonis Constantinides a solicitat time-out.  Echilibrul s-a păstrat pe parcursul sfertului și Dinamo pleca cu avantaj minim înaintea ultimelor 10 minute de joc, scor 63-62. Cele două echipe nu au înscris în primele două minute ale sfertului, Torok fiind cel care a spart gheața. A mai venit un coș al sibienilor pe mâna lui Jackson și Dinamo solicita rapid timp de odihnă. Trupa din Capitală a înscris un singur punct în 7 minute din sfert iar BC CSUSibiu a profitat și s-a desprins la 71-64. Oaspeții au evaporat rapid diferența de pe tabelă. Mai mult, Dinamo a trecut în avantaj la inaintea ultimului minut, după un contraatac facilitat de un turnover al sibienilor. Addison nu a putut egala de la linia de fault dar dinamoviștii au comis un turnover și BC CSU Sibiu a avut la dispoziție ultimul atac pentru a câștiga partida. Addison a comis și el turnover, Master s-a revanșat și Dinamo a câștigat cu scorul de 77-74.

Armin Cane a fost cel mai bun marcator de la echipa învingătoare cu 18 puncte. Saffold și Masters au contribuit fiecare cu câte 15 puncte.

Marquis Addison a fost principalul remarcat al gazdelor cu 20 de puncte, 7 recuperări  și 2 pase decisive. Christian Lutete a terminat cu 16 puncte și 7 recuperări, în timp ce Isaiah Philmore a adăugat 14 puncte iar Chris Cooper 10.

foto: BC CSU Sibiu

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sorin Corocea :

    Johnson
    Stiu ca e perioada de criza si banii sunt putini, dar trebuie musai schimbat pivotul, Johnson e unul dintre cei mai slabi centrii pe care eu i-am vazut. Nu am ramas impresionat nici de Jackson sincer, dar poate nu si-a intrat inca in ritm. In rest, Lutete si Addison par sa fie achizitii bune. Dar musai adus un alt pivot, ptr ca nu putem sta doar in Coop, stim cu totii cate minute duce, plus cand va avea probleme cu faulturile. Nu ne putem pune baza in acest Johnson, e tare slab. Hai CSU!

    cu 3 ani în urmă (08.10.2020) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    Echipa Sibiului mi s-a parut "rupta" in trei: noul conducator de joc+jucatori care au fost impreuna si sezonul/sezoanele trecute; Lutete care a demonstrat mai ales ca stie sa sara si sa scape de adversari; altii.
    Nu stiu unde au gasit pivotul acela si sper, pentru sibieni, sa fi prins doar o zi (foarte) proasta.

    Jocul lui Dinamo mi s-a parut mai omogen si cred ca noul lor antrenor va face o treaba cel putin la fel de buna ca d-nul Costescu in sezonul anterior.

    Cred ca voi fi pe drum cand vor avea loc ultimele meciuri din acest turneu. Chiar daca le putem considera jocuri de pregatire si inca nu am vazut cum se misca lucrurile la Steaua, Craiova si Pitesti eu anticipez un campionat mai echilibrat.

    cu 3 ani în urmă (08.10.2020) Raspunde
  • BC CSU Sibiu tarb :

    HMMMMMMMMMM!
    Se pare ca avem o echipa de Rahat anul asta.! Dan a revenit la tactica strabuna tranzitie si paint, inspirat probabil de succesul Lakers, dar a adus jucatori de streetball de cartier . Jesse e moale ca o mamaliga iar lutete categoric tb sa slabeasca vreo 10 kg ca sa arate a om .

    cu 3 ani în urmă (09.10.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!