Stiri Cupa României Masculin

Dorin Pintea: „Avem jucători care au confirmat, precum și baschetbaliști de la care așteptăm mult mai mult”

Paul Olar

Paul Olar
26.09.2014

U Banca Transilvania Cluj-Napoca inaugurează noua stagiune cu o dispută în compania formației Baschet Club Timișoara. Încleștarea contează la primul tur al Cupei României, iar Dorin Pintea știe că misiunea nu va fi floare la ureche pentru băieții săi.

Prezent la conferința de presă premergătoare jocului, tehnicianul laudă campania de achiziții a bănățenilor, spunând următoarele:

„Sâmbătă, la ora 20:00, ne așteaptă un meci foarte, foarte greu. Preconizez un meci greu deoarece Timișoara a reușit să își formeze o echipă redutabilă, cu jucători foarte buni. Știu sigur că antrenorul Dragan Petricevic a reușit să îi mobilizeze și să îi capaciteze pentru acest meci. Din câte am auzit, ei au pretenții foarte mari, își doresc enorm să aibă rezultate cât mai bune, deci 100% va fi un meci spectaculos și foarte greu. Nu avem prea multe informații despre Timișoara, doar informațiile generale despre jucători. L-au adus pe Vladimir Tica, l-au repatriat pe Milos Pesic. Ei sunt jucători importanți, care cunosc campionatul, la fel și Zlatko Jovanovic. Pe lângă aceștia au adus încă trei jucători, doi americani care dau energie jocului, dar și Persic, sportiv ce evoluează pe postul de extremă de forță.”

Referitor la amicalele disputate, antrenorul a declarat faptul că alb-negrii sunt departe de forma maximă. 

„Concluzia noastră este următoarea: Avem foarte mult de lucru. Îmi pare rău că nu am putut să îl folosim pe Mihai Silvășan, care este piesa noastră de bază. Per total, mai avem foarte mult de lucru în apărare și la relațiile de joc. Avem jucători care au confirmat, precum și baschetbaliști de la care așteptăm mult mai mult”.

Grație transferurilor din vară, clujenii dispun de numeroase dubluri, printre posturile acoperite numărându-se și cel de extremă de forță. Aici, Mihai Silvășan și Boris Lalovic își vor împărți minutele, iar Pintea se declară optimist.

„În primul rând, pe Lalovic l-am ținut la echipă deoarece este un jucător polivalent. El a putut să joace și anul trecut ambele poziții. Având în vedere aceste calități, pentru el este ușor să se adapteze indiferent de cerință. L-am folosit în turneele de pregătire pe ambele poziții.”

*Foto: Cristian Cosma

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!