Stiri Cupa României Masculin

Dragan Petricevic: „Jucătorii au arătat ce înseamnă spiritul de luptă și spiritul Timișoarei”

Dragan Petricevic: „Jucătorii au arătat ce înseamnă spiritul de luptă și spiritul Timișoarei”

SCM Timișoara a obținut o victorie extreme de prețioasă în Cupa României, în fața lui CSO Voluntari. Echipa de pe Bega s-a impus cu scorul scorul de 87-85, după o revenire spectaculoasă în sfertul patru, când s-a consemnat un run de 23-0.

Dragan Petricevic a acordat o amplă declarație la finalul acestei partide, pentru pagina oficială a lui SCM Timișoara:

„Este o revenire pe teren pe care o așteptăm din luna martie și mă bucur foarte mult în primul rând pentru jucători, pentru întregul club și pentru orașul Timișoara. Pe lângă jucători, vreau să-i felicit și pe toți oamenii care fac parte din secția de baschet a SCM Timișoara.

Nu îi felicit pentru victoria de astăzi, ci pentru toată munca depusă din luna martie până acum.

Multă lume nu vede munca preparatorului fizic Tiberiu Puta, a doctorului Samer Hosin, a team-managerului Ioana Ciontoș sau a organizatorului de competiții Darius Petru, ci socotește doar rezultatele.

Pentru nimeni nu a fost ușor să aștepte reluarea competiției. Activitatea nu a fost oprită niciodată, ci a fost oprită competiția, așa că în acest moment al revenirii pe parchet vreau să vorbesc despre toți.

Știm cu siguranță doar că sezonul a început astăzi și mă bucur că Timișoara se află printre participante, deși au existat multe pericole să nu fie prezentă.

Mulțumesc cu această ocazie și Direcției de Sănătate Publică Timiș, care în ciuda unui număr foarte mare de infectări în județul Timiș mereu își găsește timp și pentru noi, un lucru foarte important, deoarece și eu sunt unul dintre cei care consideră că sportul nu reprezintă cel mai important domeniu de activitate.

Am propus un lucru care nu reprezintă doar încurajare pură, nu sunt vorbe de duh sau declarații false față de orașul în care trăim, în care ne desfășurăm activitatea și care ne este casă, și anume că meci de meci trebuie să arătăm ce înseamnă spiritul Timișoarei.

Cred că astăzi am arătat acest lucru, chiar dacă am jucat fără trei titulari din perioada de pregătire. A fost un dezavantaj real pentru noi.

Jucătorii au arătat însă ce înseamnă spiritul de luptă și spiritul Timișoarei și am reușit să învingem.

Trebuie să ne gândim la toate aspectele jocului, nu doar la acest spirit, dar nu se poate intra pe teren fără să-l ai în tine.

Mă bucur și că atunci când am fost conduși cu o diferență de 16 puncte nu am simțit în nici o secundă că și-a pierdut cineva speranța, acest sentiment nu a venit nici către jucători din partea staff-ului. Mă bucur că am demonstrat că putem să învingem.

Mâine ne așteaptă un alt meci, unul care se anunță a fi aparent ușor, deoarecere echipa din Târgu Jiu s-a prezentat la turneu cu doar șapte jucători, însă dacă îl vom considera câștigat dinainte putem întâmpina probleme.

Nu ne permitem și nici nu suntem educați în așa fel încât să subestimăm pe cineva și am suficientă experiență ca antrenor să știu că echipele aparent fără șansă, cu un număr mai mic de jucători, pot reprezenta o surpriză.

Am trăit această experiență în mod pozitiv în perioada 2006-2010 la Timișoara, când la vremea respectivă eram noi aparent o echipă cu un număr de jucători mai mic decât celelalte și știți bine rezultatele din vremea respectivă, baschetul timișorean era atunci în topul bascheetului românesc.

Nu închei până nu mulțumesc tuturor suporterilor și prietenilor acestei echipe, care chiar dacă nu au fost astăzi aici au transmis foarte multă energie pozitivă și mă bucur să știu că asta este Timișoara și că acest spirit nu s-a pierdut niciodată".

foto: Baschet SCM Timișoara (facebook)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!