Stiri Cupa României Masculin

Dragan Petricevic: „Orice scenariu este posibil”

Dan Oancia

Dan Oancia
31.03.2015

După ce a încheiat sezonul regulat al Ligii Naționale pe ultima poziție care a dus în play-off-ul Ligii Naționale, BC Timișoara și-a mutat atenția asupra Final Four-ului Cupei României, acolo unde este din nou aproape de a pune mâna pe trofeu. „Leii” din Banat vor debuta în competiția de la Pitești împotriva gazdelor de la BCM U. Alb-violeții au câștigat Cupa în 2010, tot cu Dragan Petricevic pe bancă.

Antrenorul timișorenilor, Dragan Petricevic, admine că turneul va fi diferit față de anii precedenți și că aproape totul s-a schimbat. „Turneul va fi diferit față de 2014, nu numai față de 2010. În afară de 2007 și 2008, când s-a desfășurat la Ploiești de fiecare dată apoi s-a schimbat orașul. Sunt alte echipe, alți jucători, alt public. De aceea e diferit. Nu sunt multe echipe care au păstrat jucători față de sezonul trecut. Bucuria pentru faptul că suntem a șasea oară în acest turneu final, are greutate. Îmi amintesc că în urmă cu șapte ani nu știa nimeni că suntem la turneul final. Nu era interesul mass-media, publicului. Acum turneul reprezintă o sărbătoare. De multe ori s-au răsturnat calculele față de campionat. Suntem bucuroși că după ceva timp am reușit să ajungem în careul de ași. Nu am câștigat deja de cinci ani, atunci Mediașul era considerată echipa gazdă. Piteștiul, prin forma sportivă și prin faptul că joacă acasă e principala favorită la câștigarea competiției. E o presiune pe toată lumea. Noi mergem să jucăm deschis. La fel de bine cum am pierdut acolo în campionat, putem câștiga acum. În acest moment nu avem niciun fel de problemă. Băieții sunt sănătoși”, a spus Dragan Petricevic, potrivit sport9.ro.

După ce a trecut de luna încărcată, în care a disputat nu mai puțin de 7 meciuri în 20 de zile, antrenorul alb-violeților spune că multe depind de forma și starea de moment. „Atât de mult jucăm în ultima perioadă, că mi-a devenit mie greu să resetez un meci și să trec la scouting-ul pentru următorul. Căutăm soluții, am reușit destul de bine la meciul de campionat de aici. Depinde mult de forma la ora jocului, de energie, gradul de încredere când pășesc pe teren. În sferturi, meritul meu a fost că am avut încredere în acești oameni și nu am perturbat starea lor de optimism cu Ploiești, restul au făcut ei. Noi le vom da niște parametri, le vom prezenta sistemele lor de joc, dar depinde mult de reacția umană”, a continuat Petricevic.

„Un trofeu contează oricând. Noi dacă terminam pe 1 sezonul regulat nimeni nu ne garanta că ajungem în semifinale. Timișoara e dornică de trofee. În afară de rugby, în ceea ce privește echipele din sală mai mult ca sigur publicul timișorean, deși nu mai e entuziasmat ca acum câțiva ani de zile, își dorește. Eu am rămas surprins de numărul de felicitări după partida din sferturi. E important să aducem un trofeu. Noi suntem pregătiți să credem în șansa noastră. Așteptările sunt mereu multe, posibilitățile sunt uneori limitate, uneori ne autodepășim. Orice scenariu e posibil”, a conchis antrenorul lui BC Timișoara, Dragan Petricevic.

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!