Stiri Cupa României Masculin

Dragan Petricevic: „Pentru a învinge e nevoie să coborâm un pic din nori, să atingem pământul cu fundul”

Dragan Petricevic: „Pentru a învinge e nevoie să coborâm un pic din nori, să atingem pământul cu fundul”

Luni, 2 martie, SCM Timișoara a întâlnit-o pe CS Dinamo Știința București și a fost învinsă pentru a treia oară în acest sezon de trupa lui Tudor Costescu. Formația din Capitală s-a distanțat foarte tare în prima repriză și apoi a rezistat până la final, câștigând cu 91 la 87.

La conferința de presă, Dragan Petricevic s-a arătat nemulțumit de faptul că jucătorii săi s-au lăsat influențați de contactele mai dure și apoi au evoluat într-un mod egoist. Conform antrenorului cu cetățenie română, baschetbaliștii de la SCM Timișoara au nevoie de mai multă modestie și disciplină.

Cred că trebuie să mai văd o dată acest meci, toate fazele și aspectele, ca să pot să pun mai mult. Ca o certitudine, pot să spun un lucru: victorie meritată a echipei din București. Felicitări. Este mare păcat că de fiecare dată reușim să ne deconcentrăm printr-o serie de contacte mai mult sau mai puțin permise și efectiv, în loc să ne concentrăm la ceea ce avem de făcut, începem să etalăm orgolii personale în teren. Lucru care nu ar trebui să caracterizeze o echipă ce vrea să câștige acasă.

Una peste alta, pentru noi meciul a fost unul frumos. Pentru noi, mai ales în repriza a treia și a patra, unde am revenit. Am avut și șansa victoriei. E suficientă presiune că vrem să câștigăm fiecare meci. În Top 6 fiecare meci va fi disputat. Nu ne rămâne decât să ne pregătim în continuare. Când jucătorii echipei adverse au unele contacte mai mult sau mai puțin permise, jucătorii noștri în loc să înțeleagă că face parte din joc și este un lucru normal, încep să creadă că sunt mai buni sau mai importanți decât sunt. Este un sport de echipă, iar echipa noastră e alcătuită din jucători de valoare normală. Niciunul dintre jucători noștri nu sunt vârfuri în campionatul intern. Dacă după unele meciuri bune ajung să creadă că nimeni n-are voie să îi țină sau împingă, se pierde din concentrare și din lucrurile prestabilite.

Dacă am avut un joc slab ce a dus Dinamo la diferența de 16 puncte, la un moment dat am etalat un joc bun care ne-a dus la +3, adică un plus de 19 puncte. Putem să vorbim despre două reprize diferite. Dar pentru a învinge e nevoie să coborâm un pic din nori, să atingem pământul nu doar cu picioarele, ci și cu fundul și să înțelegem că dacă așa vom continua, nu vom avea rezultatul pe care îl dorim. Eu cred că putem atinge un loc mai mult decât cel pe care îl avem acum. Dar e nevoie de mai multă disciplină în joc, fără să spun că am o echipă indisciplinată, ci pur și simplu formată din jucători care pierd simțul modestiei pe teren. Este foarte ușor pentru jucători. Pleacă acasă, iau statistica, primesc filmarea și încep să taie fazele cele mai bune ca să pregătească highlight-uri pentru sezonul viitor. Antrenorul trebuie mereu să vină în față, să dea explicații și să fie criticat. Avem nevoie de acea modestie din sferturile 3 și 4, care ne-a lipsit foarte mult în sfertul 2. Nu ratarea lui Mirkovic de sub panou a decis meciul, ci faptul că a trebuit să alergăm după -16 puncte”, conform tmsport.ro.

În acest moment, SCM Timișoara are 22 de puncte și se află pe ultimul loc în Top 6. În etapa următoare, bănățenii primesc vizita lui BC CSU Sibiu.

*foto: Facebook – Baschet SCM Timișoara

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    da
    vin din nou si remarc declaratiile atat de pline de continut ale lui Dragan. Ai ce citi si probabil ca si jucatorii au ce asculta la antrenamente si in vestiar.

    Dragan, hai la Cluj la U-BT. Facem petitie! :))

    cu 4 ani în urmă (03.03.2020)
    • uplifter:

      De acord
      Și eu as semna o asemenea petiție, dar rămânem cu semnatul. Din păcate Silvasan are rădăcini adânci...

      cu 4 ani în urmă (03.03.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!