Stiri Cupa României Masculin

Dragoș Diculescu a înscris 19 puncte la debutul pentru Hamar

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
04.01.2024

Dragoș Diculescu a înscris 19 puncte la debutul pentru Hamar

Dragoș Diculescu s-a transferat recent în Islanda, la ultima clasată din Premier League, după ce a petrecut prima jumătate de sezon la CSM Constanța. O clauză din contractul cu formația dobrogeană i-a permis să facă pasul în străinătate în cazul unei oferte mai bune decât ceea ce avea la malul Mării Negre.

Joi, 4 ianuarie, internaționalul român a jucat și primul său meci pentru Hamar, echipă clasată pe ultimul loc în prima divizie din Islanda. Disputa a avut loc pe terenul celor de la Keflavik, echipa aflată pe locul al treilea, cu un bilanț de 7-4 la startul partidei. Reamintim că Hamar nu a bifat vreo victorie în 11 etape.

Meciul a început cum nu se putea mai rău pentru oaspeți, care se vedeau convinși la 12 puncte după doar cinci minute. La capătul primului sfert, Keflavik conducea deja cu 31-17. Diculescu și compania nu au putut readuce deficitul în single-digits în sfertul secund, dar au reușit să mențină aproximativ același ecart, iar la intrarea la vestiare, tabela indica 52-37.

Formația aflată pe podium în Islanda a călcat din nou accelerația în sfertul al treilea, pentru a își asigura din timp victoria, iar avansul depășea borna de 20 de puncte cu 10 minute înainte de intrarea în sfertul patru, 81-60. Actul decisiv a fost cel mai prolific pentru Hamar. Lanterna roșie a profitat de delăsarea adversarilor pentru a mai tăia din diferența finală, iar scorul final al confruntării a fost 100-88.

La debutul în Islanda, Dragoș Diculescu a adunat 19 puncte, 8 recuperări (2 ofensive), o pasă decisivă, 2 intercepții, dar și trei mingi pierdute în 35 de minute petrecute pe parchet. Fundașul român a transformat 8/18 aruncări din acțiune, 3/6 de la distanță, respectiv 0/1 de la libere, iar echipa sa a fost la -20 cu el pe teren.

Colegul lui Diculescu, Franck Kamagain, a fost cel mai bun marcator de pe teren, cu 34 de puncte. Aurimas Urbonas a adus 20 de puncte de pe bancă pentru Hamar. Cel mai bun om de pe teren a fost Remy Martin de la Keflavik, datorită celor 33 de puncte, 8 recuperări și 5 pase decisive.

În runda următoare, Hamar dă piept cu Valur pe teren propriu într-un meci programat joi, 11 ianuarie, de la ora 21:15.

*foto: Facebook/CSM Constanța

2 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Mda
    Un loc unde isi poate face linistit niste statistici individuale bune.
    Atat doar ca, ma gandesc, viitorii interesati s-ar putea sa fie atenti si in ce conditii au fost facute.

    cu 3 luni în urmă (05.01.2024) Raspunde
  • varu silvois :

    Era o știre, destul de actuala
    Că bărbații străini ce doresc sa se căsătorească cu o islandeză, primesc un bonus de 50.000 euro de la statul islandez, într-un program amplu de...populare!

    cu 3 luni în urmă (05.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!