Stiri Cupa României Masculin

Duel alb-violet în sferturile de finală ale Cupei României

Duel alb-violet în sferturile de finală ale Cupei României

Duminică, 29 decembrie, SCM Timișoara va primi vizita celor de la BCM U Pitești într-o partidă ce va conta pentru manșa tur a sferturilor de finală ale Cupei României.Partida va avea loc în Sala Constantin Jude din Timișoara, începând cu orele 17:00, putând fi urmărită și în direct pe Digi Sport 2.

Partida va fi arbitrată de o brigadă formată din Bogdan Podar, Laurențiu Grigoraș și Laszlo Bukurești, în timp ce comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Marius Marinescu.Un aspect interesant ar fi acela că acest meci este al patrulea meci consecutiv în care BCM U Pitești este arbitrată de Laszlo Bukurești.

SCM Timișoara vine după o înfrângere în Liga Națională de Baschet Masculin care, însă, a apărut în urma a 5 victorii consecutive în ambele competiții.La finalul unui meci cu multe schimbări de lider pe terenul celor de la Dinamo Știința București, gazdele s-au impus cu scorul de 84-76, remarcații timișorenilor fiind însă Troy Frankin Jr, cu 17 puncte, 2 recuperări și 8 pase decisive, pentru un indice al eficienței de 20, urma de Sherwood Brown, autorul a 16 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive.

De cealaltă parte, BCM U Pitești vine de asemenea după o înfrângere, una mult mai dură, pe terenul celor de la CSM CSU Oradea, scor final 100-64.Principalul marcator al piteștenilor a fost Danilo Tasic, cu 17 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive, totalizând pentru un indice al eficienței de 16.De menționat este și faptul că aceștia nu s-au putut baza pe noul conducător de joc Cameron Rundles, dar nici pe Justas Tamulis și Szabolcs Santa.

În turul anterior al Cupei României, rezultatele înregistrate au fost următoarele:

CSM Galați – SCM Timișoara    76 – 94                                       CSM 2007 Focșani – BCM U Pitești    88 – 84

SCM Timișoara – CSM Galați    93 – 85                                       BCM U Pitești – CSM 2007 Focșani    87 – 59

În ceea ce privește istoricul confruntărilor dintre cele două formații, putem observa în baza noastră de informații ce datează din 01.10.2005 o egalitate cu scorul de 22-22, sezonul anterior bifând șapte confruntări, iar trupa piteșteană a ieșit învingătoare în patru dintre ele.În schimb, în acest sezon, după un debut spectaculos cu victorie pe terenul timișorenilor pentru trupa condusă la acel moment de Florin Nini, scor final 71-84, partida retur a fost adjudecată de SCM Timișoara, în deplasare, victorie decisă la doar o posesie, scor final 96-99.

Astfel, în ciuda unei forme de joc destul de slabă a piteștenilor în acest sezon competițional, dar și a unei diferențe notabile în clasament, ne putem aștepta la o dublă manșă extrem de disputată.Cu siguranță vom avea parte de o luptă dificilă sub panou, avându-i ca protagoniști pe Devin Searcy și Amaury Georgemans, trupa lui Hristu Șapera bazându-se foarte mult pe aportul adus de pivotul american.

Totuși, probabil diferența se va face la alte capitole în acest duel.SCM Timișoara e condusă atât în teren, cât și la nivel statistic de duo-ul american Franklin-Brown, în timp ce Goran Gajovic a avut de fiecare dată prestații de excepție contra „leilor din Banat”, fără să uităm de Justas Tamulis și Bozhidar Avramov, jucători care, deși nu au impresionat în acest sezon, pot ieși la rampă în orice moment.De asemenea, interesant de urmărit vor fi și debutul lui Cameron Rundles pentru BCM U Pitești și, în final, duelul dintre Bogdan Popa și Tudor Gheorghe.

Sferturile de finală ale Cupei României se joacă după sistemul tur-retur, manșa a doua urmând să aibă loc miercuri, 8 ianuarie, începând cu orele 17:00, în Sala Sporturilor Trivale din Pitești.

 

*SURSA foto: facebook Baschet SCM Timișoara

1 comentariu la aceasta stire:
  • Twister :

    Foarte ciudat
    Acuma s.o șters articolul cu meciuL dintre Steaua și Dinamo unde am comentat despre faptul ca nu am văzut articole in legătura cu meciul dintre U și Sibiu.. sau se poate doar sa nu mai îmi apara mie

    cu 4 ani în urmă (29.12.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!