Stiri Cupa României Masculin

Duel de foc între Steaua și CSM Târgu Mureș în ultima etapă din grupa 11-18

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
05.04.2023

Duel de foc între Steaua și CSM Târgu Mureș în ultima etapă din grupa 11-18

Grupa 11-18 din Liga Națională de Baschet Masculin își va disputa ultimele jocuri joi, la data de 6 aprilie. Toate cele patru partide sunt programate de la ora 19:00. Într-una dintre cele mai interesante încleștări, CSA Steaua București primește vizita lui CSM Târgu Mureș.

Gruparea mureșeană nu se va putea baza pe doi dintre cei mai importanți oameni din rotație. Goran Martinic și Szabolcs Santa au fost suspendați pentru unul, respectiv două meciuri, în urma incidentelor din disputa cu Laguna București de pe teren propriu, din etapa cu numărul 24.

Un conflict a fost iscat pe parchet în finalul partidei, după un clinci între Santa și Raheem Johnson. Jucătorul din tabăra lui George Trif a fost sancționat doar cu un fault de joc, pe când adversarul său a primit fault descalificator. Din acest motiv, CSM Târgu Mureș anunță că va contesta această decizie.

Santa și Martinic au fost prezenți pe parchet în ultimul meci disputat de CSM Galați, în etapa 25, împotriva lui CSM Galați. Echipa lor a pierdut cu 78-86 în deplasare. Cei doi baschetbaliști au înscris 12, respectiv 9 puncte puncte în acest joc.

În etapa precedentă, Steaua București a pierdut un thriller pe terenul liderului din grupa 11-18. Roș-albaștrii au cedat cu 85-84 în fața celor de la CSM Petrolul Ploiești, după un ultim sfert de coșmar, pierdut la 10 lungimi.

Gruparea din Capitală s-a aflat la al doilea meci fără Strahinja Jovanovic, cel mai bun jucător al echipei până la momentul respectiv. Acesta a părăsit echipa, iar Steaua are un bilanț de 1-1 după acest transfer, victoria venind cu scorul de 80-75 în fața celor de la CSM Târgu Jiu.

Pe lângă înfrângerea cu Petrolul, steliștii au mai pierdut un singur meci, chiar în partida tur împotriva adversarei de joi. Militarii au cedat cu 99-82 în partida din deplasare cu CSM Târgu Mureș. La acest moment, cele două echipe au un bilanț similar, de 9-4, astfel că rezultatul de mâine le va departaja în economia ierarhiei pentru play-out.

După plecarea lui Jovanovic, Zarko Djuric a rămas cel mai bun marcator de la Steaua, cu o medie de 14.7 pe meci. Karlo Vragovic este principalul pasator decisiv, cu 3.2 assist-uri pe meci, în timp ce primul loc la recuperări este împărțit de James Farr și Titus Nicoară, cu 7.9 pe meci.

Cele trei categorii principale de statistică au trei lideri diferiți în tabăra lui CSM Târgu Mureș: Goran Martinic la puncte (13.9), Szabolcs Santa la recuperări (7.9), Jonathan Person la assist-uri (4.5).

Disputa dintre CSA Steaua București și CSM Târgu Mureș are loc joi, 6 aprilie, de la ora 19:00 și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: Kadar Csongor Krisztian/Facebook - CSM Târgu Mureș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!