Stiri Cupa României Masculin

Duel între vecine de clasament la Craiova, în etapa a 10-a a Ligii Naționale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
03.12.2021

Duel între vecine de clasament la Craiova, în etapa a 10-a a Ligii Naționale

SCM Craiova primește vizita celor de la Athletic Constanța într-un meci din etapa a 10-a a Ligii Naționale. Duelul va avea loc sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 19:00. Cele două formații sunt vecine de clasament.

Înaintea pauzei competiționale, oltenii aveau două victorii consecutive, cu CSM Focșani și CSM Ploiești și tocmai ajunseseră la un bilanț de șase victorii și trei înfrângeri.

 În disputa cu vrâncenii, Michael Qualls a avut cea mai bună prestație din acest sezon. Americanul a reușit 41 de puncte, cu 9 triple marcate. Ambele sunt recorduri stagionale în campionat.

Cel mai recent succes a venit în etapa a 9-a, împotriva celor de la CSM Ploiești, cu scorul de 96-77. Qualls a fost din nou cel mai bun marcator al echipei, cu 22 de puncte. Josh Hawley a ieșit și el la rampă în acel meci, cu un double double (21 de puncte, 11 recuperări).

În disputa de pe Valea Prahovei, pentru trupa lui Michalis Kakiouzis a debutat Khalif Wyatt. La primul său meci în România, americanul s-a aflat pe teren timp de 21 de minute și a adunat 15 puncte, 3 pase decisive și o recuperare, pentru un indice al eficienței de +12. În sfertul trei, el a avut 9 puncte și 3 assist-uri.

Coșgheterul echipei este Michael Qualls. Acesta înregistrează 24.4 puncte, 6.2 recuperări și 2.2 pase decisive. Datorită prestațiilor sale, el ocupă locul doi în MVP Race-ul realizat de Baschet.ro. Liderul la assist-uri este Troy Franklin, cu o medie de 5.7 pe meci, pe când la recuperări, primul loc este ocupat de Josh Hawley cu 8.1.

Adversara Leilor din Bănie are de asemenea un jucător în clasamentul provizoriu pentru titlul de MVP, realizat de redacția noastră. Este vorba despre Devante Wallace, care ocupă poziția a opta în această ierarhie.

Fundașul originar din SUA a fost vedete unuia dintre cele mai tensionate finaluri de meci din acest sezon, în disputa cu Steaua din etapa a 9-a. Devante a înscris 10 puncte în ultimul minut regulamentar și a contribuit decisiv la revenirea de la -10 a echipei sale într-un meci ce a intrat în prelungiri.

În cele din urmă, roș-albaștrii s-au impus în overtime, cu scorul de 111-107. Dobrogenii au ajuns astfel la al patrulea eșec stagional. Pe lângă acestea, elevii lui Alexandru Olteanu au cinci succese.

Cel mai recent a venit acum aproape o lună, în duelul din deplasare, cu CSM Ploiești. Atunci, Gladiatorii din Tomis s-au impus cu 76-71.

Devante Wallace este liderul echipei până la acest moment, cu 14.4 puncte, 2.6 recuperări și 2.1 pase decisive, cu procentaje de 60% de la 2 puncte, 42% de la distanță și 86% de la linia de libere.

În septembrie, cele două s-au întâlnit la un turneu amical. Athletic a avut câștig de cauză în acea confruntare. În cele 2 meciuri din sezonul trecut al LNBM, oltenii s-au impus cu 69-61 și 73-53. În Cupa României, Craiova s-a impus cu 101-68 în primul tur al ediției 2020-21.

Meciul de sâmbătă va fi transmis în direct pe canalul de YouTube FRB TV.

*foto: SCM Craiova/Facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!