Stiri Cupa României Masculin

Duelul ultimelor două câştigătoare ale trofeului

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
28.12.2012

Cupa României

Sferturi de finală
Manșa 1

Sala Sporturilor, Pitești

Fișa Meciului

Sferturile de finală al Cupei României programează partida dintre BCM U Piteşti şi Gaz Metan Mediaş. Întâlnirea ce se va desfăşura la Sala Sporturilor Trivale opune ultimele două câştigătoare ale trofeului. Va fi şi un duel între Tudor Costescu şi Marcel Ţenter, doi dintre cei mai atractivi antrenori autohtoni. Cele două echipe au fost calificate automat în această fază a competiţiei, în urma participării în FIBA EuroChallenge.

În stagiunea precedentă, baschetbaliştii antrenaţi de Tudor Costescu au avut un parcurs excepţional, câştigând pe rând partidele contra echipelor CSU Atlassib Sibiu, CS Dinamo Bucureşti, CSM Bucureşti şi BC Timişoara. În finală, BCM U Piteşti a câştigat în faţa celor de la BC Timişoara cu scorul de 91-78. La polul opus, Gaz Metan Mediaş nu şi-a putut apăra trofeul cucerit în anul 2011, echipa antrenată de Marcel Ţenter fiind eliminată în sferturile de finală de către CSM Bucureşti.

După turul Ligii Naţionale de Baschet masculin, BCM U Piteşti se clasează pe poziţia a 10-a cu un total de 22 de puncte, în timp ce, Gaz Metan Mediaş se află pe locul al 8-lea cu 23 de puncte acumulate. Din cele 15 partide disputate în LNBM, piteştenii au înregistrat 7 victorii şi 8 înfrângeri. De partea cealaltă, în campionat, Gaz Metan Mediaş are un bilanţ de 8 succese şi 7 eşecuri.

Va fi cea de-a 20-a confruntare directă dintre cele două formaţii, scorul până în acest moment fiind în favoarea celor de la BCM U Piteşti, 10-9. În campionat, cele două echipe s-au întâlnit în cadrul etapei a 8-a, BCM U Piteşti impunându-se atunci pe terenul medieşenilor cu scorul de 78-74, în urma unei evoluţii excelente a lui Marcel Jones, americanul totalizând 22 de puncte şi 8 recuperări.

În urmă cu două sezoane, Damien Kinloch, pivotul argeşenilor a cucerit trofeul alături de Gaz Metan Mediaş, iar în stagiunea precedentă s-a impus în finala competiţiei alături de BCM U Piteşti.

Brigada de arbitrii ce va oficia întâlnirea este alcătuită din Laurenţiu Grigoraş, Alexandru Olaru şi Bedir Sefer, comisar din partea FR Baschet fiind Florin Băloşescu.

BCM U Piteşti va primi vizita celor de la Gaz Metan Mediaş sâmbătă, cu începere de la ora 18:45. Partida va fi transmisă în direct de Digi Sport 2.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!