Stiri Cupa României Masculin

După o pauză de peste cinci ani, baschetul românesc are parte de un nou Dinamo vs Steaua

Paul Olar

Paul Olar
07.11.2015

Clasicul sportului românesc își consumă duminică, 8 noiembrie, un nou episod. Dinamo primește vizita Stelei CSM EximBank, într-o confruntare ce va demara la ora 18:00. Încleștarea va conta la etapa cu numărul VII, urmând a fi arbitrată de o brigadă alcătuită din Marius Ciulin, Ciprian Stoica și Dragoș Nicolae. Comisar a fost desemnat Doru Vinași.

Clasată pe locul secund în Liga Națională de baschet masculin, Dinamo a acumulat 10 puncte, după ce s-a impus în patru dintre partide și a suferit alte două eșecuri. “Terierii” vin după o victorie mare în etapa precedentă, 83-71, cu SCM U Craiova. Cu alte cuvinte, baschetbaliștii lui Aleksandar Todorov au izbutit cea mai spectaculoasă răsturnare de scor din actuala stagiune, făcând uitat un ecart de 13 puncte al adversarilor. Mai mult, Dinamo este obișnuită cu victoriile împotriva numelor mari, din moment ce a trecut de U-BT Cluj-Napoca sau BC Mureș.

De partea cealaltă, Steaua CSM EximBank ocupă poziția a opta. Totuși, sportivii lui Hristu Șapera au disputat doar patru partide până la ora actuală, având câștig de cauză în trei dintre acestea. În campionat, roș-albaștrii au învins, în urmă cu peste două săptămâni, pe SCM U Craiova, 75-64. Totodată, singurul eșec al Stelei a venit împotriva grupării CSM CSU Oradea. Pe plan internațional, Marinovic și compania au acumulat un rezultat pozitiv, din patru jocuri consemnate.

Să revenim însă asupra derby-ului de mâine. Nu este nicio noutate faptul că încleștarea din Sala Dinamo aduce față în față cele mai galonate nume ale baschetului românesc. Dinamo a pus mâna, de-a lungul timpului, pe 22 de titluri naționale la seniori, în timp ce Steaua și-a adjudecat cu unul mai puțin. Chiar și așa, cele două mari rivale nu s-au mai duelat pe prima scenă de peste cinci ani.

De notat totuși faptul că Dinamo și Steaua și-au măsurat forțele la o partidă amicală, în vara anului curent. Cu ocazia Memorialul Elemer Tordai, Dinamo a depășit-o pe Steaua, 91-74.

În concluzie, disputa de duminică, transmisă în direct la Digi Sport, atrage curiozitatea iubitorului de baschet bucureștean și nu numai. Două dintre formațiile de tradiție ale campionatului au renăscut și își propun să ajungă din nou acolo unde le este locul.

*Foto: Facebook Red Power is Back

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!