Stiri Cupa României Masculin

După trei întâlniri în presezon, Dinamo și BCM U Pitești dau piept într-un prim meci oficial

Radu Bărăian

Radu Bărăian
21.09.2015

Cupa României

Optimi de finală - Tur

Marți, 22 septembrie - Ora 19:30

Sala „Dinamo” - București

  Fișa meciului

Nou-promovata Dinamo București va primi pe teren propriu vizita formației BCM U Pitești, într-un meci din cadrul manșei tur a primei faze din Cupa României. Partida dintre cele două formații este programată marți, 22 septembrie, de ora 19:30, în Sala „Dinamo” din Capitală. 

În aproximativ noile formule pentru sezonul competițional 2015-2016, Dinamo și Pitești s-au întâlnit deja de nu mai puțin de trei ori, toate cele trei partide fiind programate în presezon. Dinamoviștii s-au impus de două ori, la Memorialul „Elemer Tordai” de la Sibiu cu 72-29, respectiv în Trivale cu 72-52. De cealaltă parte, piteștenii s-au impus în meciul decisiv pentru câștigarea Cupei Mureș, trecând de alb-roșii la 10 puncte diferență, scor 78-68. 

Dinamo București și BCM U Pitești s-au întâlnit în ultimii 10 ani de 23 de ori în partide oficiale, timp în care argeșenii au câștigat de 13 ori, iar Dinamo de 9 ori, în timp ce un joc s-a încheiat la egalitate, 67-67, în sezonul 2011-2012 din Cupa României. Ultimul duel direct dintre cele două formații de la sud de Carpați s-a consemnat în data de 19 ianuarie 2013, atunci când argeșenii s-au impus într-o manieră categorică cu 90-59, meci disputat la București. 

Dinamo are tot lotul valid pentru confruntarea cu trupa din Trivale, ajungând la echipă și fostul jucător al Piteștiului din sezonul trecut, Marko Sutalo, care a participat alături de naționala Bosniei la EuroBasket 2015. De cealaltă parte, din lotul piteștenilor va lipsi la București sârbul Pedja Stamenkovic, care se află în recuperare după o accidentare suferită împotriva lui Dinamo în ultima partidă directă din perioada de pregătire. 

Chiar dacă alb-roșii sunt proaspăt promovați în primul eșalon, aceștia au arătat în presezon un baschet de calitate, reușind rezultate foarte bune, iar confruntarea de mâine se anunță una extrem de atractivă, în care participanta în F4-ul de anul trecut, BCM U Pitești, va încerca să câștige duelul cu Dinamo sau cel puțin să nu sufere o înfrângere la o diferență mare, care ar fi greu de remontat în partida retur. 

Duelul din Sala „Dinamo” va fi arbitrat de o brigadă formată din Laurențiu Grigoraș, Andrada Csender și Alexandru Anica, în timp ce comisar din partea FRB va fi Marian Oprea. 

*Foto: Facebook BCM U Pitesti

7 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești PitestiuAntic :

    Hai B.C.A.
    Grigoraş Laurenţiu, Csender Andrada, Anica Alexandru....
    Iar o sa dam vina pe Grigoras ca nu a fluierat cum trebuie dupa ce o sa ne bata Dinamo...Dinamo este o echipa buna iar Liviu Puicu a stiut mereu sa achizitioneze jucatori mai buni decat ai Pitestiului si pe bani mai putini. Dar cu -3pct in campionat ca ne-a fost prea lene sa trimitem juniorii la Iasi, cu o echipa in reconstructie anula cu un antrenor neobisnuit cu manierele de arbitraj romanesc si netrecut prin anii de glorie lui Asesoft necunoscund erele Simunovic-Ciumic, Ziguli-Triplu H (Helcioiu,Hatcher,Hasslet), Air Lawrence,No money Era Mita Paul-Jackson, Dream team-urile lui Costescu, White mamba Calota. Un singur lucru sper ca acest staf al nostru (cel mai numeros din campionat) format dintr-o armata de antrenori preparatori medici si organizatori, sa isi dea seama ca avem jucatori de valoare in lot si sa ii pastram...Sa nu se mai repete ca jucatori ca Sinadinovici si Jones sa ajunga in Eurocup iar la noi nu erau asa buni...(nu erau buni la o echipa de locurile 7-8 in Romania dar suficienti de talentati pentru Pallacanestro Cantù, Paok si Partizan in Eurocup si sa nu imi mai aduc aminte ca Drasko Albijanic a fost best scorer intr-un meci la eurobasket 2015. In concluzie sper sa ajungem iar la final 4 in cupa si sa ardem in play-off pe Sapera si pe sarbu lui ca sa ii para rau de unde a plecat...Dupa aceste performante va trebuit marit staf-ul si in sezonul 2017-2018 numarul de jucatori va fi egal cu numarul de antrenori...
    Hai BCMU (chiar daca in sala tot BCA se striga), sa ii ardem pe nou promovati astia de caini cu Grigoras al lor cu tot!


    cu 8 ani în urmă (21.09.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Rudolf :

    Pitesti
    Intr-un meci de Cupa, romanii ar trebui sa isi arate adevarata valoare. Sper ca ai nostri baieti sa dea totul pe teren si sa lupte! Va fi greu fara Stamenkovic, dar nu cred ca e imposibil. Tudor si Ross joaca bine. @PitestiuAntic, nu stiu cat de mult tii cu aceasta echipa, dar ai dreptate. Sper sa nu umble Puicu la buzunarul fluierasilor. HAI BCMU!

    cu 8 ani în urmă (21.09.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    Echipa
    Eu zic ca PitestiuAntic are dreptate în privința lotului. Cred ca suntem singurul club care ne schimbam an de an echipa. Mă mir și mă bucur în același timp ca anul acesta l-am păstrat pt Ross , poate ne-a venit și noua mintea la cap și ne-am dat seama ca e foarte greu sa faci echipa din 5 jucători noi. Avem o echipa buna anul acesta , Stamenkovic mi s-a părut ceva mai slăbuț dar poate a fost doar un meci mai neinspirat , iar Jogela ar trebui sa aibă mai mult curaj și sa pătrundă mai des. Bobrov un câștig clar pt echipa , sa fie un pic mai atent la faulturile prostești , Mladenovic foarte bun, dar mai are momente când dispare din joc. Singurul meu of este Kuksiks , cred ca are și un salariu foarte mare , pare ca nu s-a integrat , izolat , pare un pic imobil, sper sa joace la adevărata sa valoare. Hai BCM U !

    cu 8 ani în urmă (22.09.2015)
    • FC Argeș Pitești Rudolf:

      re
      Eu cred ca ne putem da cu parerea in meciurile oficiale. Nu toti baschetbalistii joaca la cel mai inalt nivel in amicale. Toti mi se par ok, sper sa isi revina si Kuksiks! Poate e greu la adaptare, de la un nivel super ridicat, la Liga Nationala. HAI BCMU !!!!!!

      cu 8 ani în urmă (22.09.2015)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești PitestiuAntic :

    O mica analiza de lot (din partea unui amator/fan)
    Hai sa gandim putin lotul si cum ar putea acesta avea un impact asupra LNBM sezonul asta. Lotul a fost gandit si conturat dupa o anumita schema (fata de anii trecuti), pe foaie parem ca avem un lot bun, tanar, care o sa joace in viteza si pe scos la shoot de 3, individual strainii ai putea spune ce cauta astia la Pitesti pe niste bani asa putini...adevarul este altul (urmatoarele le spun cu ochiul criticului) noi am adus la echipa Pe Lucian Chirof, Cornel Alexiu si Alexandru Negut al unor echipe de euroliga, oricum jucatorii adusi sunt mai tineri decat cei mentionati mai sus. Nu poata sa spuna nici macar un fan al Pitestiului ca nu ar fii vrut langa Ross doua extreme cum ar fi Dykes,Pelekanos sau Flowers si sub panou fratii Milosevici sau un Lee (care o sa il rupa la antrenamente fostul nostru preparator fizic deoarece un asemenea talent nu a fost nascut pe langa Belgrad si faptul ca este de culoare este un semn ca trebuie sa fie muncit din greu) si un roman cum ar fi Gutoaia sau Nicoara, dar noi avem acesti new-entry in campionatul nostru care asta este...defilam cu ei. In amicale sincer sa va spun nu am vazut multe... decat niste baieti cu talent care joaca pick-up games in Rucker Park fara sa se fii mai vazut vreodata in viata lor... Accidentarea lui Stamenkovic este un mare plus pentru echipa. DA! un mare plus deoarece toti il vedeau ca o mare vedeta si un nou lider (nu este cazut sa ne precipitam) Avem destui jucatori care joaca mai multe pozitii, putem si small-ball si big-ball, apararea la blocaje in om la om se poate face si prin follow si prin under nu prea vad unde ar putea vreo echipa sa ne face miss-match din cauza taliei (viteza e o alta problema dar o sa discut la meciul cu Clujul), Cu Blidaru Ross in backcourt si Mladenovic in stalpul Frontcourt-ului va fii o combinatie interesanta in small ball, cand o sa jucam Big cel mai mic blocaj sau miss match ii va permite tanarului Jogela sa infiga un dunk sau arda plasa de la 3 in timp ce Stamenkovici care va arde timpul de ceas in dribling cautand un shoot fortat de timpul Drazen Petrovic (RIP).
    Oricum fata de anul trecut... sunt foarte multe solutii de a juca baschet la Pitesti si de a surprinde adversarii...deoarece anul trecut Ross era un fel de Gica Hagi la Euro 2000, cat mai mult shoot ,cat mai putina centrare, a fost cel mai bun marcator nimenea nu contesta asta dar la numarul de aruncari si procentaje ne uitam si noi anul asta ? Watson un jucator tare pe picioare si un coordonator care si-a dat seama ca Gica Hagi al Pitestiului numai are multi ani de joc si isi cauta o glorie pierduta la alte echipe, a facut din Targu Jiu sa il bata pe Pitestiu anu trecut pe unde au putut, si o sa vina acele doamne care sunt mare fane ale BCMU sa spuna ca ne-a furat arbitrajul...in 5 meciuri? uneori la niste diferente de +15pct la noi acasa...Targu Jiu ne-a dat 5-0 , iar aceasta reprezinta diferenta dintre Watson si Ross, dintre un lider si un scorer in cautare de contract la sfarsit de cariera, iar inca o problema care trebuie pusa in discutie... El s-a intors deoarece a fost dat afara din PRO B din Franta si lumea vine si spune ca este peste un jucator de la Partizan (Sinadinovic) si ca este cel mai bun coordonator al Pitestiului din toate timpurile (peste Helcioiu)... Helcioiu in 2007 in finala cu ligamentele incrucisate facute praf dadea 35 de pct si dadea 10 pase decisive si castigam pe terenul lui Asesoft...Ross trebuie doar sa ne duca in finala si ii fac eu statuie in fata salii sporturilor...Anu asta are o masina mai buna de condus numai are Loganul ala de echipa care trebuia sa il forteze mereu, il are pe Blidaru care nu o sa ii permita lui Hagi sa mai fie un stats hunter pentru ca este un caracter mai puternic decat Ross si nici nu isi doreste sa ii strice planurile de joc... In concluzie avem o echipa tanara care daca joaca pase pase gol primele 6 locuri nu ar trebui sa fie o problema, Avem jucatori, avem bani, avem antrenori (foarte multi), avem primar iesit din puscarie pregatit sa stea din nou la oficiala si din nou un Caprarescu in lot, avem 3 pct in minus ca nu a putut domnul Narcis sa scoata din buzunar putin cascaval sa se duca cu juniorii pana la Iasi la div B cum spunea regulamentul, Asesoft si West Petrom Arad numai exista (care nu stiu de ce nu a fost promovat la prima echipa de la 10 ani pentru ca avea potential de atunci...aaa da inca traia Ziguli si ulteriori antrenori secunzi au promovat pe alte pozitii de conducere) asa ca anu asta BCMU nu are nici macar o scuza de a nu face performanta! HAI PITESTIU HAI BAIETII!

    cu 8 ani în urmă (22.09.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    bca-energia
    Ce comparatie este asta???pai energia a fost cea mai buna echipa din campionat,dupa asesoft.energia a fost o echipa in adevaratul sens.noi am avut decat 2-3jucatori.managementul este prost.e clar.echipa buna maj facusem pe vremea lui mladen ostoic.din ce am vz ...echipele de anul asta nu sunt peste cele de anul trecut.evident doar steaua si clujul .dar totusi cu minus 3 pcte e greu sa ajungem in play off

    cu 8 ani în urmă (22.09.2015)
    • FC Argeș Pitești Rudolf:

      Re
      Sunt de acord 80% cu primul comentariu. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, nu are rost. Adu, managementul la Pitesti nu va fi niciodata ridicat in slavi de primarie, care nu e in stare sa faca buget. Practic, asta e problema! Am si eu o varsta, ma uit la baschet de ani buni. Cred ca echipa de anul asta are potential, sunt jucatori buni, fara figuri in cap. @Adu, vorbim dupa campionat, sa vedem daca suntem sau nu in PLAYOFF. Iti reamintesc ca pozitiile 1-6 si 7-12 vor mai juca alte 10 meciuri. Eu zic sa avem rabdare si sa ne dam cu parerea daca stim fenomenul. Cand e de criticat, criticam echipa. Cand nu, de ce sa o facem? Nici nu am inceput campionatul.

      cu 8 ani în urmă (22.09.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!