Stiri Cupa României Masculin

Dusko Vujosevic înainte de disputa cu Medi Bayreuth: „Vrem să câștigăm și credem că suntem 100% apți”

Dusko Vujosevic înainte de disputa cu Medi Bayreuth: „Vrem să câștigăm și credem că suntem 100% apți”

U-BT Cluj-Napoca se află în fața uneia dintre cele mai importante partide din ultimii ani. Mâine, 4 martie, formația ardeleană se duelează cu Medi Bayreuth în manșa tur a sferturilor de finală din FIBA Europe Cup.

Cu această ocazie, clubul clujean a organizat o conferință de presă iar Dusko Vujosevic a prefațat încleștarea cu Medi Bayreuth

Noi considerăm că pentru echipa noastră e un succes că am ajuns în sferturile de finală. În afară de clubul nostru, eu cred că acesta e un succes și pentru baschetul românesc. Evident, calificarea are și prețul ei: noi vom fi singura formație care va avea în continuare două meciuri pe săptămână. Dar, după cum era și filozofia noastră de la început, cea mai importantă e următoarea partidă. Aș putea să zic că ei au un mic avantaj că returul se joacă în Germania. Gândurile noastre sunt doar la confruntarea de mâine, noi vrem să câștigăm și credem că suntem 100% apți să o câștigăm. La diferența de coșaveraj ne vom gândi de-abia înaintea manșei a doua. Medi Bayreuth joacă conform școlii nemțești, foarte puternic și rapid. Au shooteri buni de la distanță și evoluează la un nivel înalt, cu multe posesii.

Oricum meciul de mâine va fi dificil pentru noi însă cred că va fi frumos pentru public. Eu sper să avem un număr mare de fani care, împreună cu jucătorii de pe teren, să facă o simbioză și să ne dea un plus”.

Coordonatorul lui U-BT a vorbit și despre pauza competițională și a explicat care este situația echipei după această perioadă.

Calendarul competițional e ceva ce nu depinde de noi. Toată lumea știe despre conflictul dintre FIBA și Euroligă și de aceea fereastra echipelor naționale este într-o perioadă mai complicată. Încă o dată spun că pauza aceasta nu depinde de noi. Noi am fost lipsiți de Darko Planinic, Artis Ate și, o perioadă, de Rareș Uță. S-a văzut lipsa oamenilor mari la antrenament și din acest motiv nu am putut să ne antrenăm la cel mai înalt nivel. Am avut și două meciuri amicale, cu CSM Mediaș și cu naționala României, ambele fiind niște teste foarte bune. Noi am avut ideea de a nu ieși din forma competițională. Din ce am văzut în această perioadă, eu spun că suntem într-o formă bună și această pauză nu ne-a afectat într-un mod negativ, ba chiar s-au întâmplat multe lucruri bune”.

În octombrie, Dusko Vujosevic a fost întrebat dacă formația sa poate cuceri FIBA Europe Cup iar acum, după aproape cinci luni, antrenorul muntenegrean își menține părerea.

Părerea mea e exact ca cea din octombrie. Eu consider că noi deja ne-am autodepășit în această competiție. Să nu spun de echipe precum Enisey din Rusia, care are un buget uriaș și nu s-a calificat în faza eliminatorie. Mi se pare că noi am jucat bine până acum, cu multă energie, și jucătorii au cel mai mare merit pentru acest succes. Eu nu vreau acum, înainte de ajunge la un anumit nivel, să stabilesc niște obiective care nu sunt reale. Trebuie să fim satisfăcuți cu ce am făcut și să încercăm să facem și mai mult. Bineînțeles că jucătorii noștri își doresc mai mult și vor să câștige acest trofeu. Dacă ar fi să zic cine e favorită la câștigarea FIBA Europe Cup m-aș gândi la Pinar Karsiyaka”.

Confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și Medi Bayreuth are loc miercuri, 4 martie, de la ora 19:00, în direct pe canalul de Youtube al FIBA.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii