Stiri Cupa României Masculin

Dusko Vujosevic, reacție după suspendarea celor trei arbitri din duelul cu Sibiul

Dusko Vujosevic, reacție după suspendarea celor trei arbitri din duelul cu Sibiul

Sâmbătă, 6 martie, U-BT Cluj-Napoca a obținut o victorie importantă (106-103) în fața lui BC CSU Sibiu, care i-a adus calificarea în semifinalele Cupei României. Alb-negrii au reușit să revină de la un deficit de 16 puncte și s-au impus după o repriză de prelungiri.

La finalul jocului, Dan Fleșeriu, antrenorul sibienilor, s-a arătat nemulțumit de arbitraj, declarând că „ne dorim să putem juca împotriva Clujului, chiar dacă ei sunt mai mulți pe teren” și că „arbitrii au ținut astăzi cu Clujul”.

Conform unor informații apărute pe site-ul oficial al lui U-BT, cei trei arbitri care au fluierat partida de ieri au fost scoși din turneu. Este vorba de Alin Faur, Laszlo Bukuresti și Sorin Drugău. Această decizie a provocat o reacție din partea lui Dusko Vujosevic, antrenorul coordonator al clujenilor, care amenință cu retragerea de la turneu.

Din păcate, considerăm scandaloasă, imorală și lipsită de fair-play decizia de a-i scoate din turneu pe cei trei arbitri care au oficiat meciul de ieri, dintre U-Banca Transilvania și CSU Sibiu, încheiat cu victoria norocoasă a echipei noastre în prelungiri. Împreună cu staff-ul meu, am știut cine arbitrează meciul doar în momentul în care cei trei oficiali și-au făcut apariția în sală pentru încalzire. Principala cauză a plecării arbitrilor de la turneu a fost numărul mare de libere acordat pentru echipa noastră în partida de ieri. Dacă urmărim această logică, ar însemna că arbitrajul este bun atunci când numărul de libere aruncate și de faulturi comise este egal, ceea ce este total absurd. Din experiența acumulată într-o carieră lungă, am învățat că trebuie să fluieri faulturile care s-au întâmplat la momentul respectiv. Nu trebuie nicidecum să fluieri pentru a menține un echilibru din punct de vedere al numărului de faulturi primite. Echipa care își bazează tactica pe pătrundere și pe jocul cu pivoții este greu sa aibă același număr de aruncări libere cu o echipă care aruncă de 37 de ori de la trei puncte într-un meci, așa cum a făcut Sibiul ieri.

Cu 19 secunde înainte de finalul jocului, Sibiu conducea cu 4 puncte și practic meciul era câștigat. Întrebarea mea este dacă suntem noi sau brigada de arbitri vinovați că Sibiul a primit un coș de trei puncte și a ratat o aruncare liberă într-un moment crucial al partidei? Arbitrii au fluierat în ultimele două secunde fault pe aruncare de trei puncte pentru noi sau asta s-a întamplat într-un alt meci din acest turneu?

Experiența mea spune că acesta este un mod de a pune presiune și de a trimite un mesaj oficialilor care urmează să conducă meciul de astăzi din semifinală, iar arbitrajul ar putea fi bun doar dacă pierde Clujul meciul. În această atmosferă, conducerea clubului se gândește dacă mai este cazul să ne mai prezentam la acest turneu sau nu”, a declarat Vujosevic conform u-bt.basketball.

În această seară (07.03), la ora 21:00, este programată semifinala dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

8 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Fair-play să fie, da' să fie pentru noi mai mult!
    Pentru că nu e fair-play să pedepsească FRB niște arbitri, e fair-play să te retragi din cupă pentru că te temi de ceilalți arbitri? Parol Monșer, ăștia se simt nepregătiți deseară și țipă tare...

    cu 3 ani în urmă (07.03.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    arbitrii pot fi ca ministrii
    intra, fac treaba murdara cand conteaza si trasi pe tusa pana se linistesc spiritele si tot asa.
    Deci mai ales pentru CSU, nu mai conteaza daca sunt on sau off acesti arbitrii.
    Dimpotriva, pare ca o reparatie morala dar in fapt, prin lipsa argumentarii creaza doar o aura de victimizare a invingatorilor(prin asociere arbitrilor) si in contrast CSU iese oaia neagra.
    Are dreptate Vujosevici, nu trebuiau scosi doar pe baza comentariilor antrenorului CSU. dar ... poate totusi gasim o motivare din partea FRB pentru aceasta decizie si daca motivarea nu are legatura cu declaratiile lui Dan, atunci devine interesant. Eu mi-as dori un statement din partea FRB, pentru ca nu avem nevoie de mila, ci de jocuri fair. Daca arbitrii nu au gresit, nu e fair fata de ei sa-i excluzi. So.. FRB, spune si fanilor CSU si fanilor U de ce au fost suspendati arbitrii.
    Putin probabil totusi sa avem o invinuire cu justificari, ca ar echivala cu un glont in picior.
    Second: Dusko sa-si vada de jocul echipei sale fara sa mai spuna altora cum ar trebui sa joace, pentru asta fiecare echipa are antrenor si suporteri, dar cea mai buna aparare e atacul .. si in afara terenului, deci mind games.. no thanks.

    cu 3 ani în urmă (07.03.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Radovan Tesla :

    Curat subiectiv
    Sincer ...nu am cercetat cine e exact acest personaj DV.
    Dar...daca vorbim de presiune pe arbitri pot sa va spun un episod de la Oradea: jucam cu Clujul. DV stătea în colțul terenului pe scaun cum sta deobicei. La o decizie la o fază de joc a sărit că ars și a vociferat . Arbitri i-au cerut să stea jos și să înceteze. Și-a pus mâinile în sân și a sta sfidător in picioare. Arbitri nu l-au putut determina sa stea jos. S-a așezat jos doar la presiunea suporterilor de la Oradea.
    Deci...el la o fază banala de joc face o asemenea presiune și Sibiul la o fază de a pierde sau castiga un asemenea meci nu are voie sa protesteze.
    Deci ...eu așa l-am văzut pe acest DV.

    cu 3 ani în urmă (07.03.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Să comentezi
      despre baschet pe acest site și să nu ști ( dar nici nu te interesează) cine este acest PERSONAJ D.V. este ca atunci cînd îți dai cu tesla în... fără să ai... Ai nimerit totuși D.V. este un PERSONAJ AL BASCHETULUI European. Crede și nu cerceta !

      cu 3 ani în urmă (08.03.2021)
    • CSM CSU Oradea Radovan Tesla:

      Guru...
      Era vorba despre comportamentul observat de mine la DV. Eu așa l-am văzut...și am coroborat cu reacția de la meciul cu Sibiului.
      Ce joc de cuvinte ai scos din gură... teslă in ... (astea nu le-ai mai scos)
      Nu i-am.luat deloc din meritele lui, din ceea ce a realizat in baschet.

      cu 3 ani în urmă (08.03.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu tarb :

    Arbitraj, dan, echipa.
    Meciul mi s-a parut superechilibrat , amandoua echipele puteau sa castige fara sa reclame nimeni nimic. Referitor la arbitraj , pentru mine, un amator , mi s-a parut nepartinitor, poate nu stralucit dar echilibrat. Din pacate , Dan continua pe linia asta de ceva timp .Daca in primii ani inclinam sa-i dau dreptate , de ceva timp incepe sa devina absolut RIDICOL. Daca la un meci de sfert de cupa te plangi de arbitraj , ce-ai sa faci cand joci finala . Vizavi de echipa mi-a placut cum a jucat, cu exceptia lui hardy, incepe sa i se vada limitele. Daca la inceput ma gandeam ca se mai cizeleaza, o sa mai creasca acum mi se pare ca a involuat.

    cu 3 ani în urmă (07.03.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Iar s-a umplut saitul de frustrati
    Vai, iar s-au adunat penibilii sa latre.
    Dupa modelul divide et impera, pe care il musca doar prostii satului, ii pui cap in cap pe sibieni, oradeni si clujeni, ca sa poti face jocurile pentru baietelul lui mamica.
    Ma penibililor, Paun e baiatul de casa a lui Tocala. Si baietelul Vlad nu a venit degeaba la Voluntari. Un trofeu merita si echipa asta, nu?
    Voi, berbecilor, chiar nu vedeti ce adversari au fost intr-o parte a tabloului si cu echipe are de batut Voluntariul ca sa ajunga in finala?
    Dar, no. Fa fum, ca sa se incaiere prostii si sa nu vada manarelile.

    cu 3 ani în urmă (08.03.2021)
    • un Leu:

      DV
      Cateva Considerații:
      1. Ciudata tragerea la sorți: 4 din sud, patru din Ardeal, pe cele 2 tablouri,astfel facuta incat finala sa aibă cate o echipa din fiecare regiune.Nu pare dirijat ?
      2.De fiecare data cand este o situație “delicata” pentru Cluj, este scos la înaintare DV.Jos Palaria pentru activitatea dansului.Dar nu este deținătorul adevărului absolut.Senzatia este ca trebuie sa apara cu o luare de poziție , care nu poate fi “contestata” de cineva care nu are cv-ul baschetbalistic asemanator.Pe vremuri nu foarte îndepărtate,Asesoftul avea un personaj cu același rol. Nu merita pomenit numele.Traim alte vremuri, nu neaparat mai bune, dar Clujul a facut o alegere incomparabil mai buna.Este un progres?
      3. De câțiva ani, Clujul are jucatori( bani), dar nu echipa.Este o problema care ar cam trebui rezolvată, in beneficiul organizației in primul rând, apoi al baschetului românesc.

      cu 3 ani în urmă (08.03.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!