Stiri Cupa României Masculin

Dustin Hogue: „E cea mai nebună atmosferă în care am jucat în cariera mea”

Dustin Hogue: „E cea mai nebună atmosferă în care am jucat în cariera mea”

U-BT Cluj-Napoca a câștigat primul meci al seriei cu MHP Riesen Ludwigsburg din sferturile Basketball Champions League, scor 76-73 marți seara (05.04) în BTarena. Duelul de la Cluj-Napoca s-a jucat cu casa închisă.

Dustin Hogue a terminat cu 8 puncte, 8 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție, fiind jucătorul din tabăra lui U-BT care a stat cel mai bine la +/-, cu +7, iar la eficiență a adunat 14 unități.

Americanul a participat la conferința de presă organizată la finalul partidei, începând astfel:

„Antrenorul a spus înaintea meciului că va trebui să ne străduim mult pentru victorie. A fost nevoie de mult efort să îi învingem. Ludwigsburg este o echipă excelentă, cu multă energie, joacă excelent în apărare și recuperează într-un mod în care n-am văzut altă echipă până acum. Trebuia să răspundem energiei lor și să avem grijă de minge, să nu pierdem posesia. A fost un meci captivant pentru noi toți și s-a decis pe final. Noi am avut inima destul de mare ca să-i putem opri și să ne asigurăm victoria. Mult respect pentru Ludwigsburg, pentru felul în care au jucat și au luptat și sunt mândru de colegii mei că am luptat împreună și am fost capabili să câștigăm.”

„Fanii au strigat atât de tare încât nu puteam să-mi aud propriile gânduri”

Hogue a primit o întrebare legată de dunk-ul lui Elijah Stewart de la finalul primei reprize, moment care a ridicat toată sala în picioare:

„Stew este un jucător care te ia prin surprindere cu calitățile sale atletice (eng. „sneaky athletic people”). Te gândești că nu o să sară și boom, e cu ghetele deasupra capului tău. E probabil una dintre cele mai bune faze pe care le-am avut în tot sezonul. Trebuie să stai atent împotriva lui, pentru că poate să vină cu un dunk peste tine. E ceva ce știe să facă și nu mă surprinde asta, dar azi a fost ceva special.”

Atmosfera l-a impresionat pe Dustin Hogue, acesta susținând că fanii au putut să ridice echipa în momentele grele și au avut un aport decisiv:

„E cea mai nebună atmosferă în care am jucat în cariera mea. Am fost foarte fericit că i-am văzut pe fani venind alături de noi și ne-au susținut. Când eram jos, ne-au adus înapoi în meci. Chiar și când am înscris printr-un simplu lay-up, ei au strigat atât de tare încât nu puteam să-mi aud propriile gânduri. Fanii au fost al șaselea jucător. Am avut cinci oameni pe parchet și fanii ne-au fost alături, le-au făcut treaba foarte grea adversarilor și unul dintre cei mai buni aruncători de la libere de la Ludwigsburg nici n-a putut să-și transforme aruncările pe final, pentru că fanii au pus atât de multă presiune pe el. Cine știe ce s-ar fi întâmplat fără susținerea fanilor și îi respect enorm pentru că au venit să ne fie alături.”

Meciul al doilea al seriei se va juca în Germania miercurea viitoare, 13 martie, de la ora 21.00.

*foto: Emi Turbuc

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!