Stiri Cupa României Masculin

Dustin Hogue este noul jucător al lui U-BT Cluj-Napoca

Dustin Hogue este noul jucător al lui U-BT Cluj-Napoca

U-BT Cluj-Napoca a anunțat cel de-al 5-lea transfer al stagiunii. Este vorba de Dustin Hogue, un baschetbalist american care în ultimele două sezoane a evoluat în Rusia, la Enisey Krasnoyarsk, fosta adversară a clujenilor din FIBA Europe Cup.

Hogue a absolvit Universitatea din Iowa în 2014 și apoi a trecut Oceanul, semnând în Grecia, la Nea Kifissia. În primul sezon ca profesionist, acesta a fost cel mai bun recuperator al ligii grecești, având o medie de 8.1 recuperări. În următoarele trei stagiuni, sportivul de 1,98 metri a evoluat în Italia, la Aquila Basket Trento.

În 2019, Dustin Hogue a plecat în Rusia la Enisey Krasnoyarsk, acolo unde în ediția precedentă a fost coleg cu Kerron Johnson, fostul fundaș al lui U-BT. În sezonul 2020-2021, acesta a avut medii de 12 puncte, 7.6 recuperări și 2.2 pase decisive, fiind răsplătit cu participarea în All-Star Game-ul Ligii VTB. De altfel, Hogue a fost al doilea cel mai bun recuperator al ligii.

Iată cum arată în acest moment lotul pregătit de Mihai Silvășan: Giordan Watson, Brandon Brown, Patrick Richard, Karel Guzman, Dustin Hogue, Stefan Bircevic, Andrija Stipanovic, Ștefan Grasu, Nandor Kuti și Luca Colceag.

*foto: vtb-league.com

11 comentarii la aceasta stire:
  • Csm.O :

    Asta da!
    L am văzut mai mult de 2 minute, e un monstru pe apărare. Cu el și Stipa, Cluj nu are emoții în campionatul României. Au lot prea bun și cred că va mai veni un jucător de calitate dar cum am spus, Voluntari nu mă impresionează

    cu 2 ani în urmă (23.07.2021) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    Welcome
    All star game in VTB, 12ppg, 7.6 ?! reb - asteptam cu interes.

    cu 2 ani în urmă (23.07.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Hogue,
    are experienta, e puternic, in schimb din ce am citit in fuga, nu sta grozav la 3 pct, dimpotriva ! Asa ca urmatorul transfer ( sper sa fie ! ) trebuie neaparat sa fie un bun suteur, desigur dupa umila mea parere .

    cu 2 ani în urmă (23.07.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Și eu aștept
      de mai mult timp un shooter adevărat. Oricum Hogue este o achiziție bună, clar pentru Europa, jucator puternic cu pătrundere și mai ales experiență într-un campionat puternic. Sper să nu vină după vreo accidentare pentru recuperare, ci pentru un salariu bun.

      cu 2 ani în urmă (23.07.2021)
    Raspunde
  • pipzn :

    Eu
    recunosc ca sunt un pic "confuzat". Am citit pe un site ca este pivot (center) si are... 1.98. Bine, era comparat din acest punct de vedere cu Karl Heinz. Atat doar ca acesta din urma avea in jur de 115 Kg, nu 90.
    Dupa care m-am uitat la filmuletul de rigoare si mi s-a parut ca joaca orice mai putin un joc de pivot "clasic".
    Deocamdata "certitudinile" sunt ca este un jucator atletic, mobil si "bataios", deci pe partea de recuperari cred ca "U" va sta foarte bine.

    Sunt curios ce parere imi voi face dupa ce voi vedea niste meciuri la fata locului.

    cu 2 ani în urmă (23.07.2021)
    • pipzn:

      rectificare
      *Kyle Hines

      cu 2 ani în urmă (23.07.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Așa m-am gîndit și eu.
      Că Rummenigge nu a avut și nu are nici măcar 90 kile. :)

      cu 2 ani în urmă (23.07.2021)
    • pipzn:

      :))
      Mai ales ca pe vremea aia ma uitam la fotbal

      cu 2 ani în urmă (23.07.2021)
    Raspunde
  • Ricardo :

    Hogue
    Eu stiu ca este pivot ... daca nu ma înșel este primul său al doilea recuperator din VTB... Este un jucător extraordinar si prin recrutarea lui se vede clar intenția de a ajunge în grupele BCL

    cu 2 ani în urmă (23.07.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca zol21 :

    Cj
    Pare a fi un jucator de pozitia 4, deci probabil Tarolis va pleca.
    Cred ca mai urmeaza un strain si game over.

    cu 2 ani în urmă (23.07.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Bun
    Au cumva ca sponsor Starstone? Pentru ca echipa lor e beton..

    cu 2 ani în urmă (23.07.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!