Stiri Cupa României Masculin

Echipa etapei a 19-a din Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
05.02.2023

Echipa etapei a 19-a din Liga Națională

Prima etapă din Top 10 a avut loc sâmbătă. Toate cele 10 echipe au evoluat în prima zi de weekend și am avut parte de o serie de dueluri spectaculoase. Două dintre ele au fost decise la o posesie, în timp ce în celelalte jocuri am avut parte de câteva evoluții dominante.

Iată echipa etapei în viziunea Baschet.Ro:

Kris Richard (CSM Oradea)

Meciul etapei a avut loc la Pitești și a condus la prima victorie a celor de la CSM Oradea în Top 10. Bihorenii au trecut cu scorul de 81-80 de FC Argeș, datorită unei triple înscrise în ultimele secunde de Kris Richard. Baschetbalistul cu dublă cetățenie americano-română a fost și cel mai bun marcator al echipei sale, cu 15 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive.

Karel Guzman (U-BT Cluj)

Campioana României și-a luat revanșa în fața lui Dinamo București pentru eșecul din Cupa României. Șepcile Roșii s-au impus cu scorul de 76-67, iar Karel Guzman a fost omul meciului. Cubanezul a totalizat 17 puncte și 7 recuperări pentru 19 unități la eficiență.

Roberts Blumbergs (BC CSU Sibiu)

Formația de pe malul Cibinului a avut cea mai dominantă prestație în prima etapă și a trecut cu scorul de 95-63 de SCM Timișoara, la capătul unui meci dominat de la un capăt la altul. Blumbergs a fost din nou cel mai valoros om al echipei sale și a totalizat 31 de puncte și 6 recuperări pentru +29 la eficiență.

Jakob Cebasek (CSM Constanța)

Cebasek a fost ales MVP-ul etapei după evoluția sa foarte bună din victoria cu SCM U Craiova, scor 72-70. Slovenul a avut cea mai bună prestație personală în Liga Națională și a încheiat disputa de la malul Mării Negre cu 27 de puncte și 9 recuperări.

Alexandru Olah (Rapid București)

Giuleștenii au avut o prestație dominantă prin care și-au depus candidatura la locurile fruntașe din campionat. Elevii lui Tudor Costescu au avut o evoluție de vis în succesul cu 98-76 în fața celor de la CSO Voluntari, iar Alexandru Olah a strâns 18 puncte, 4 recuperări, 3 intercepții și 2 capace, cu un procentaj de 100% al aruncărilor din interior și +27 la eficiență

*Mențiuni onorabile:

  • Adika Peter-McNeilly: 28 de puncte, 4 pase decisive, 2 intercepții, +30 eficiență
  • Strahinja Jovanovic: 17 puncte, 13 pase decisive, 6 recuperări, +34 eficiență
  • Luka Mitrovic: 17 puncte, 9 pase decisive, +20 eficiență

*În fiecare etapă, vom trece în revistă cele mai reușite evoluții din grupa pentru locurile 11-18 la secțiunea mențiunilor onorabile.

*foto:

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii