Stiri Cupa României Masculin

Echipa ideală a rundei cu numărul 24 din Liga Națională

Echipa ideală a rundei cu numărul 24 din Liga Națională

Etapa a 24-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin s-a terminat sâmbătă seara (19.03), runda fiind una bogată în prestații individuale reușite. O singură formația vizitatoare s-a impus în această etapă, CSM Petrolul Ploiești pe terenul Craiovei (90-83), în vreme ce derby-ul rundei a fost câștigat de CSO Voluntari în fața lui FC Argeș (89-81).

Iată echipa etapei în opinia baschet.ro:

1. Toddrick Gotcher (CSO Voluntari)

Fundașul american a fost principalul marcator al echipei sale în derby-ul cu FC Argeș, câștigat de CSO Voluntari cu 89-81. Gotcher a semnat o prestație solidă, cu 25 de puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări, pentru un indice al eficienței de 30 de unități.

Americanul este la cel de-al doilea meci cu 20+ puncte marcate în luna martie, stabilind acum un nou record personal de încercări bune din interiorul arcului de cerc (7), respectiv 8/8 de la linia de fault.

2. Porter Troupe (CSM Târgu Jiu)

Experimentatul jucător al gorjenilor a avut 19 puncte în duelul câștigat de formația sa împotriva lui Rapid. Americanul și-a trecut în cont și 7 recuperări (record personal în acest sezon) respectiv 6 pase decisive, totul pentru un indice al eficienței de 21 de unități.

Majoritatea punctelor aduse de Troupe au venit de la distanță (4/9), la nivelul aruncărilor de două puncte stând cu doar 1/6. De asemenea, de la linia de fault a avut 5/6.

3. Bobe Nicolescu (CSM CSU Oradea)

Internaționalul român a stabilit un nou season-high în privința punctelor marcate, terminând cu 14 în confruntarea cu CSM Focșani. Bobe a ieșit în evidență cu 5/5 din acțiune în acest duel, având 4/4 de la distanță, tot un record stagional. 

Nicolescu a reușit pentru a trei oară în acest sezon al LNBM să termine cu procentaj perfect la aruncările de trei puncte, în precedentele cazuri (Ploiești și Galați) având de asemenea prestații notabile.

4. Nikola Gajic (SCM OHMA Timișoara)

Gajic a bifat al șaptelea double-double stagional, fiind principalul marcator al timișorenilor în victoria cu CSU Sibiu (73-69). În total, sportivul a adunat 19 puncte și 11 recuperări (10 defensive), alături de 5 pase decisive și 2 intercepții, la eficiență având un indice de 28 de unități.

Din acțiune Gajic a avut 7/13, cu 3/7 de la distanță. Meciul cu Sibiul a fost al 19-lea stagional în Liga Națională pentru acesta cu cel puțin o încercare bună din spatele arcului de cerc.

5. Andrija Stipanovic (U-BT Cluj-Napoca)

O pasă decisivă i-a lipsit pivotului lui U-BT Cluj pentru double-double în fața lui CSM Galați. Stipanovic a fost fără greșeală din acțiune, 6/6, terminând meciul cu 12 puncte, 9 assist-uri și 6 recuperări, pentru 24 de unități la eficiență.

Stipe are cinci meciuri consecutive în LNBM cu 10+ puncte marcate și pentru a patra oară în acest sezon a terminat cu 100% din acțiune în campionat.

U-BT Cluj a ajuns la 21-1, urmată de CSO Voluntari (19-3) și FC Argeș (18-5). Următoarea rundă, a 25-a, demarează miercuri (23.03).

*foto: csmtargujiu.ro / Romeo Ionete

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!