Stiri Cupa României Masculin

Echipa ideală a rundei cu numărul 26 din Liga Națională

Echipa ideală a rundei cu numărul 26 din Liga Națională

Runda a 26-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin a adus victorii pe linie pentru gazde în cele șapte meciuri jucate în perioada 26-28 martie. Diferența cea mai mare de puncte s-a înregistrat în disputa dintre SCM Universitatea Craiova și CSA Steaua București, iar U-BT Cluj a trecut la o singură posesie de CSM VSKC Miercurea Ciuc.

Iată topul prestațiilor din această etapă în opinia baschet.ro:

1. Sarunas Vasiliauskas (CSO Voluntari)

Conducătorul de joc lituanian și-a egalat recordul personal de puncte în campionat cu ocazia partidei împotriva lui CSM Petrolul Ploiești. Vasiliauskas a terminat cu 21 de puncte, 9 pase decisive și 3 recuperări, pentru un indice de 30 de unități la eficiență.

Sharas a greșit două încercări din acțiune, având 8/10 la final, plus 1/1 de la linia de fault. Lituanianul de la CSO Voluntari a fost principalul marcator din echipa lui Sașa Ocokoljic, adunând pentru a patra oară în LNBM cel puțin 20 de puncte.

2. Porter Troupe (CSM Târgu Jiu)

Veteranul gorjenilor a fost la un pas de triple-double în victoria echipei sale împotriva lui FC Argeș. Troupe a contribuit cu 14 puncte, 13 recuperări și 9 assist-uri, fiind al doilea marcator al echipei.

Performanța americanului a venit la o zi după ce a împlinit 39 de ani, stabilind un record personal de recuperări în întreaga sa carieră din LNBM. De asemenea, cu prestația sa, Troupe a bifat un season-high în privința indicelui eficienței, unde a avut 30 de unități.

3. Joshua Hawley (SCM U Craiova)

Double-double spectaculos pentru jucătorul Craiovei, care a încheiat cu 20 de puncte și 15 recuperări în victoria clară a echipei sale împotriva Stelei (102-67). Hawley a adunat și 35 de unități la eficiență.

Americanul are două meciuri la rând cu minim 20 de puncte marcate, fiind în double digits de 9 ori în ultimele 10 partide ale sale în Liga Națională.

4. Titus Nicoară (CSM Târgu Jiu)

Record stagional de puncte marcate pentru Nicoară, care împreună cu Troupe a condus-o pe CSM Târgu Jiu spre victorie în fața lui FC Argeș. Experimentatul român a contribuit cu 14 puncte și 10 recuperări, fiind la primul double-double din acest sezon în campionat.

Titus a adunat 4/6 din acțiune și 6/8 de la linia de fault, totul pentru 20 de unități la eficiență.

5. Rareș Uță (BC CSU Sibiu)

Career-high pentru internaționalul român, care a fost MVP-ul acestei etape. Uță a contribuit cu 29 de puncte și 8 recuperări la succesul lui CSU Sibiu în disputa de pe teren propriu cu Rapid București, având la final un indice de 30 de unități la eficiență.

Pivotul a greșit de două ori din acțiune, 8/10, trecând de 19 ori la linia de fault, unde și-a transformat 13 încercări. Rareș Uță are cinci meciuri consecutive în double digits, fiind pentru a opta oară în ultimele sale 10 meciuri din Liga Națională când termină cu minim 10 puncte în dreptul numelui său.

*foto: csmtargujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!