Stiri Cupa României Masculin

Egidijus Mockevicius se antrenează cu BC Wolves, grupare de EuroCup

Egidijus Mockevicius se antrenează cu BC Wolves, grupare de EuroCup

Una dintre noile formații care vor juca în BKT EuroCup în stagiunea 2023-2024 este BC Wolves, o grupare din prima ligă a Lituaniei. Împreună cu echipa din Vilnius se antrenează și Egidijus Mockevicius, baschetbalist care a jucat în sezonul 2022-2023 pentru CSM Constanța.

Născut la 1 septembrie 1992, în Kursenai, Lituania, Mockevicius a făcut colegiul în Statele Unite ale Americii, jucând pentru Evansville. În cei patru ani petrecuți la acea universitate, pivotul lituanian a avut medii de 11.1 puncte, 9.3 recuperări și 2.2 capace.

Apoi, în ediția 2016-2017, Mockevicius a jucat în G League pentru Long Island Nets, satelitul lui Brooklyn Nets. Sportivul de 2.08 metri a strâns 7.8 puncte, 7.9 recuperări și 1.5 pase decisive.

A urmat întoarcerea în țara sa natală, unde Mockevicius a semnat cu Lietuvos Rytas. Apoi, acesta a mai jucat pentru Carpegna Prosciutto Basket Pesaro, Urbas Fuenlabrada, Le Mans Sarthe Basket și Fos Sur Mer.

În vara anului 2022, Mockevicius a venit în România, la CSM Constanța, jucând sub comanda lui Alexandru Olteanu. Jucătorul în vârstă de 31 de ani a contabilizat 10.1 puncte, 8.4 recuperări și 1.0 pase decisive în echipamentul grupării de pe malul Mării Negre.

După experiența de la Constanța, Mockevicius nu a semnat cu nicio echipă și, în prezent, a fost invitat să se antreneze alături de BC Wolves, grupare ce se pregătește de debutul în EuroCup. Pe lângă pivotul lituanian, au mai primit invitație în cantonamentul „lupilor” Paulius Valinskas, Motiejus Maziliauskas și Donatas Sabeckis.

În ultimul amical al lui BC Wolves, disputat în compania lui BC Mazeikiai, Egidijus Mockevicius a înscris cinci puncte.

*foto: Facebook – CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!