Stiri Cupa României Masculin

Elijah Stewart o părăsește pe Napoli după doar un sezon și va evolua în Israel

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
30.07.2023

Elijah Stewart o părăsește pe Napoli după doar un sezon și va evolua în Israel

După un singur sezon petrecut în Italia, Elijah Stewart o părăsește pe Napoli și își continuă aventura în Europa. Extrema în vârstă de 27 de ani va juca în Israel din toamnă, pentru Hapoel Eilat.

În sezonul competițional 2022/23, Hapoel Eilat a fost prima formație deasupra zonei roșii la finalul play-out-ului din Winner League. Echipa a avut un bilanț de 7-15 în sezonul regulat, după care a mai obținut două succese în faza a doua a campionatului. La final, Hapoel a avut 9 victorii și 22 de eșecuri, fiind la patru victorii deasupra ultimului loc, singurul retrogradabi.

Stewart a evoluat pentru U-BT Cluj-Napoca în stagiunea 2021/22, când a fost numit și MVP-ul sezonului regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Americanul a contribuit la titlul în competiția internă și la parcursul până în sferturile de finală ale Basketball Champions League.

În 35 de meciuri în care a îmbrăcat tricoul lui U-BT Cluj-Napoca în Liga Națională de Baschet Masculin, Stewart a fost cel mai bun marcator al echipei, înregistrând medii de 14.4 puncte, 3.4 recuperări și 1.3 pase decisive. La Napoli, în 29 de meciuri, mediile sale au fost de 11.4 puncte și 2.8 recuperări.

De-a lungul carierei sale, pe lângă U-BT Cluj și Napoli Basket, Elijah Stewart a mai jucat pentru Helsinki Seagulls, Slask Wroclaw și în G-League pentru Fort Wayne Mad Ants, Stockton Kings și Wisconsin Herd. În NCAA, el a evoluat pentru USC Trojans.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

8 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Excelenta progresie
    Israelul este un csmpionat cu salarii fb pt americani si poate fi si o rampa de lansare cate echipele mari din Europa.
    Stewart avea oricum un joc axat pe 1 x 1, asa ca eu cred ca are sanse bune sa reuseasca sa atraga atentia.

    cu 9 luni în urmă (30.07.2023) Raspunde
  • Benjamin :

    Onest
    Eu nu vad progresul, dar sunt liber sa-l inteleg daca mi-l explica si mie cineva

    cu 9 luni în urmă (30.07.2023)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Progres
      E fata de anul trecut, macar acum joaca într-o cupă europeană.
      In rest.... se pare că ori are un agent nu foarte priceput, ori e interesat doar de bani.

      cu 9 luni în urmă (30.07.2023)
    • varu silvois:

      l-am fi dorit in tara
      iar noi clujenii la U. Nu ne-a cazut bine cand a plecat anul trecut, mai ales la o echipa slabuta dar... intr-un campionat mai bun decat al nostru. Italia ca si tara e de asemenea mai..."frumoasa". Acum ca s-a transferat iarasi, parca nu ne cade bine si cred ca de aceea ne si dam cu parerea, dar cu siguranta stie omul ce face.

      cu 9 luni în urmă (31.07.2023)
    • Benjamin:

      @razv-an
      in ce competitie europeana joaca Hapoel Eilat?

      cu 9 luni în urmă (31.07.2023)
    Raspunde
  • Ricardo :

    Transfer
    Foarte curios sa vad ce jucători străini semnează cu Rapid probabil singura echipa care nu a prezentat nimic pana acum legat de străini.
    Ma gândeam ca Stew se întoarce în România îl vedeam în tricoul ros-albastru al Oradei... insa ei l-au preferat pe Gotcher! Bun și el nimic de zis și cu un plus de experienta as zice .

    cu 9 luni în urmă (30.07.2023)
    • Virtus:

      Gotcher e 2
      Stew e 3 (swingman), deci puteau fi amandoi teoretic

      cu 9 luni în urmă (30.07.2023)
    • Ricardo:

      Oradea
      Din moment ce îl ai pe Neal, Richard, îl aduci și le Gotcher ai nevoie de un 3 mai de forță. Părerea mea ca vor opta pt un SF.

      cu 9 luni în urmă (30.07.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!