Stiri Cupa României Masculin

Elijah Stewart, prestație solidă în fața liderului ligii italiene. Video

Elijah Stewart, prestație solidă în fața liderului ligii italiene. Video

Sâmbătă, 8 aprilie, Napoli Basket s-a deplasat pe terenul lui Virtus Bologna, formație angrenată în Euroliga masculină. Echipa la care evoluează Elijah Stewart a jucat foarte bine, a condus în cea mai mare parte a meciului și, în cele din urmă, a izbutit surpriza: 89-81.

Napoli a arătat o poftă de joc încă din primele minute și, după zece minute, avea un avantaj de șapte puncte. A urmat un sfert echilibrat, în care ambele tabere au înscris câte 20 de puncte, și apoi o altă secvență dominată de oaspeți. Napoli a jucat impecabil în sfertul al treilea și s-a distanțat la 20 de puncte de adversari: 69-49.

În actul decisiv, elevii lui Sergio Scariolo au avut o răbufnire de orgoliu, atacând coșul napolitanilor cu multă energie. Treptat, diferența de pe tabelă s-a micșorat însă, cu toate acestea, Virtus Bologna s-a văzut nevoită să se recunoască învinsă: 81-89.

Jordan Howard, fratele mai mic al lui Markus Howard (Baskonia), a fost principalul marcator al lui Napoli: 24 de puncte. Acesta a fost urmat de JaCorey Williams (20 de puncte, 9 recuperări) și de Elijah Stewart (15 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive).

Fostul jucător al lui U-BT Cluj-Napoca a marcat patru coșuri de trei puncte în fața câștigătoarei EuroCup din stagiunea 2021-2022 și a reușit trei libere din șase aruncări. Drept consecință, Stewart a terminat cu un indice al eficienței de +20, al doilea cel mai mare din echipă.

De partea cealaltă, s-au remarcat Marco Belinelli (23 de puncte) și Kyle Weems (11 puncte, 6 recuperări).

Datorită acestui rezultat, Napoli Basket a ajuns la un bilanț de 9 victorii și 16 înfrângeri și se află pe antepenultima poziție în clasament. În schimb, Virtus Bologna are 19 victorii și 6 înfrângeri și ocupă în continuare primul loc.

*foto: legabasket.it

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii